x Oud archief

Mastercard is van plan om 500 extra specialisten aan te nemen om banken te helpen met de adoptie van cryptomunten

cryptostheen 1 min lezen

Mastercard heeft de uitbreiding aangekondigd van zijn op betalingen gerichte adviesdiensten voor Open Banking, Open Data, crypto en digitale valuta’s.

De adviesdiensten van Mastercard maken al langer deel uit van het aanbod van het betalingsbedrijf dat vandaag de dag meer dan 2.000 datawetenschappers, ingenieurs en raadgevers omvat. Met de toenemende populariteit van digitale activa en cryptomunten, proberen meer instellingen en particuliere bedrijven de technologie in hun bedrijf te implementeren. Daarom is Mastercard van plan om het adviesaanbod te verbreden door nog eens 500 professionals aan te nemen.

Adviesdiensten van Mastercard // Bron: Businesswire

De inspanningen van het bedrijf om zich te positioneren als een adviesbureau voor banken en handelaren bestrijken een breed scala aan digitale valutamogelijkheden, waaronder de vroegste fase van educatie, de specifieke kenmerken van risicobeheer in de crypto-industrie en de ontwikkeling van nieuwe strategieën.

Mastercard heeft actief samengewerkt met de beste bedrijven in de sector die de beste oplossingen op de markt bieden, door onder andere fintech bedrijven te helpen uit te breiden naar nieuwe markten. Eén van de richtingen waar het bedrijf actief aan werkt is het helpen van centrale banken met de inzet van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s).

Mastercard heeft toegezegd centrale banken te voorzien van een testomgeving die het mogelijk maakt verschillende scenario’s te onderzoeken voordat het betalingsproduct wordt vrijgegeven in het wereldwijde financiële systeem.

Naast Visa, is Mastercard de wereldwijde leider in de betalingsindustrie en één van de pioniers van de digitale betalingsindustrie. Sinds de snelle groei van de crypto-industrie is Mastercard een groot voorstander geworden van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en digitale activa in het algemeen, waaronder ook non-fungible tokens (NFT’s).

Het bedrijf stelt zijn gebruikers al in staat om transacties uit te voeren met digitale activa dankzij de integratie van cryptomunten in hun producten. Na een partnerschap met Bakkt, stelde Mastercard gebruikers in staat om cryptocurrencies te kopen, op te slaan en te verkopen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.