11 februari 2021

MasterCard kondigt ondersteuning voor crypto op zijn netwerk aan

MasterCard zal zijn één miljard gebruikers in de mogelijkheid stellen crypto uit te geven bij meer dan 30 miljoen verkopers, al blijft het momenteel onbekend welke cryptocurrencies zullen ondersteund worden.

MasterCard heeft plannen aangekondigd om cryptocurrencies ergens in 2021 te ondersteunen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor zijn bijna één miljard gebruikers om digitale activa uit te geven bij meer dan 30 miljoen handelaren.

Het bedrijf is van mening dat dit verkopers openstelt voor nieuwe klanten en loyaliteit kan opbouwen bij bestaande klanten die al migreren van traditioneel fiatgeld naar digitale activa.

"Het gaat hem om keuzes maken. MasterCard is hier niet om u aan te bevelen cryptocurrencies te gaan gebruiken. Maar we zijn er om klanten, verkopers en bedrijven in staat te stellen digitale waarde te verplaatsen."

Terwijl de wereldwijde betalingsgigant opmerkte dat het van plan is om stablecoins te ondersteunen vanwege hun "betrouwbaarheid en veiligheid", weigerde Mastercard specifieke cryptocurrencies te noemen die het zou integreren.

Mastercard bood echter vier kerncriteria aan waarmee het potentiële activa zal beoordelen: robuuste consumentenbescherming, waaronder de privacy en veiligheid van de consument, strikte naleving van KYC, naleving van lokale wet- en regelgeving en stabiliteit als betaalmiddel.

MasterCard merkte ook op dat het "actief bezig is met verschillende grote centrale banken over de hele wereld" om initiatieven met digitale valuta van centrale banken, of CBDC's, te ondersteunen.

Vorig jaar bracht het bedrijf een "virtuele sandbox"-tool uit om te demonstreren hoe een CBDC kan worden gebruikt om aankopen van consumenten te verrekenen met behulp van de infrastructuur van MasterCard.

De aankondiging van MasterCard meldde ook een toenemende vraag naar digitale activa onder zijn klanten, en merkte op dat veel gebruikers crypto-activa kopen met hun MasterCards te midden van de huidige bullmarkt.

"Digitale activa worden een steeds belangrijker onderdeel van de betalingswereld", besluit MasterCard.

"We zijn er om klanten, handelaren en bedrijven in staat te stellen digitale waarde - traditioneel of cryptovaluta - te verplaatsen zoals ze willen. Het moet jouw keuze zijn, het is jouw geld."

MasterCard heeft al aanzienlijke middelen besteed aan het verkennen van gedistribueerde grootboek-technologie (distributed ledger technology), waarbij het bedrijf momenteel 89 blockchain-patenten bezit, terwijl nog eens 285 aanvragen in behandeling zijn.

De betalingsprovider houdt zich al enige tijd bezig met cryptobetalingen en werkt samen met Wirex en BitPay om cryptokaarten te maken, hoewel er geen cryptocurrencies door het netwerk van MasterCard tot nu toe zijn verplaatst.

De aankondiging van MasterCard is opnieuw een vervolg van institutionele acceptatie van cryptocurrencies die het afgelopen jaar is gekomen. Deze week kondigde Tesla een aankoop aan van $1,5 miljard Bitcoin uit zijn kasreserve, eraan toevoegend dat het binnenkort betalingen met BTC voor zijn auto's zal accepteren.

Vorige week verdubbelde bij PayPal het aantal cryptovaluta door aan te kondigen dat het cryptobetalingen zal aanbieden aan zijn 26 miljoen handelaren nadat zijn beperkte crypto-handelsdiensten "de verwachtingen overtroffen".

Een week eerder bevestigde Visa-voorzitter en CEO Al Kelly tijdens zijn overzicht van het eerste kwartaal zijn inzet voor cryptobetalingen.

Speculatie over welke andere technologiebedrijven de volgende zullen zijn die de cryptocurrency-industrie zullen betreden, is ook begonnen, waarbij financiële dienstverlener RBC Capital Markets stelt dat Apple in de voetsporen van Tesla moet treden. RBC-analist Mitch Steves schreef aan klanten dat het ontwikkelen van een crypto beurs in de Apple Wallet een aanzienlijke nieuwe potentiële markt zou creëren.


11/02/2021 - 21u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram