Ethereum

Mastercard test met succes CBDC's op Ethereum in Australisch proefproject

Het CBDC proefproject benadrukte de naadloze integratie tussen private en publieke blockchainnetwerken.
cryptostheen 1 min lezen
Mastercard test met succes CBDC's op Ethereum in Australisch proefproject
Mastercard test met succes CBDC's op Ethereum in Australisch proefproject

In samenwerking met de Reserve Bank of Australia (RBA) en het Digital Finance Cooperative Research Centre (DFCRC) heeft Mastercard onlangs een succesvolle proef afgerond met CBDC's (Central Bank Digital Currencies). Dit project was ontworpen om te evalueren of Mastercard transacties met CBDC's kan faciliteren op de publieke Ethereum blockchain.

Richard Wormald, President van Australasia bij Mastercard, benadrukte de groeiende vraag van consumenten naar cross-blockchain handel, inclusief publieke blockchains.

"Mastercard heeft een toenemende interesse van consumenten waargenomen om transacties uit te voeren op verschillende blockchainplatforms."

Meer specifiek liet Mastercard zien hoe houders van proefprojecten met CBDC's in staat zou kunnen stellen om non-fungible tokens (NFT's) te kopen die genoteerd staan op de publieke Ethereum blockchain. Om dit mogelijk te maken vergrendelde de oplossing het vereiste bedrag in een CBDC op het platform van de RBA, terwijl tegelijkertijd wrapped tokens werden aangemaakt op het Ethereum blockchainnetwerk.

Deze demonstratie onderstreepte het vermogen van Mastercard om essentiële controles te handhaven en conformiteit te garanderen, zelfs wanneer CBDC-transacties worden uitgevoerd op openbare blockchains zoals Ethereum. Het bedrijf maakte gebruik van de kracht van zijn Multi Token Network en aanbod van Crypto Credentials, waarbij de nadruk lag op verificatienormen en schaalbare interoperabiliteit.

Naast Mastercard waren ook het Australische betalingsbedrijf Cuscal en de NFT-marktplaats Mintable bij het samenwerkingsproject betrokken.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.