6 december 2020

Co-Founder van Apple, Steve Wozniak, heeft een cryptocurrency gelanceerd

Apple medeoprichter Steve Wozniak's nieuwe blockchain-bedrijf ‘Efforce’ lanceert WOZX tokens.

Ingenieur en medeoprichter van Apple, Steve Wozniak heeft een cryptocurrency gelanceerd voor Efforce, het ecologische crypto-investeringsplatform waar hij vorig jaar lid van werd.

WOZX tokens verschenen gisteren voor het eerst op de HBTC exchange en ze komen volgende week naar Bithumb Global. Momenteel is de munt iets meer dan 1 dollar waard en is het aanbod van WOZX beperkt tot 1 miljard tokens.

Efforce zal, volgens haar website, gebruikers stimuleren om energie-efficiënte projecten te financieren met de belofte van "symbolische toekomstige besparingen".

Efforce geeft de besparingen die door deze collectieve investeringen worden gegenereerd (zoals bijvoorbeeld isolatie die de elektriciteitsrekening verlaagt) door aan "bijdragers" via een cryptocurrency genaamd Efforce (met als ticker naam WOZX).

Volgens het Twitter-account van het bedrijf hebben sommige onruststokers uit DeFi in oktober een token met het WOZX-symbool op Uniswap gezet om geld te verdienen aan de hype rond de nieuwe onderneming van Wozniak.

En hoewel Steve Wozniak op de website van het bedrijf wordt vermeld als 'co-founder', en hij zeker het wereldwijde gezicht van Efforce is, leidt financieel analist en milieudata-specialist Jacopo Visetti de show als 'projectleider'. Visetti was medeoprichter van het bedrijf achter Efforce — AitherCO2 — in 2010.

Volgens Efforce hebben energiedienstverleners (ESCO's) doorgaans beperkte toegang tot kapitaal, omdat ze vaak geen beroep kunnen doen op traditionele bankkanalen, omdat banken niet over de technische expertise beschikken om het rendement op investeringen goed te beoordelen.

ESCO's kunnen energie-efficiënte projecten registreren bij Efforce en het zal de projecten valideren en hun investeringsbehoeften evalueren, opbrengsten berekenen en energieprestatiecontracten opstellen.

Er komt een slimme meter op de blockchain van het bedrijf om de energiebesparingen van elk project te meten en deze om te zetten in energiekredieten die worden opgeslagen in een investeringsprofiel voor gebruik of verkoop.

"We hebben Efforce gecreëerd om het eerste gedecentraliseerde platform te zijn dat iedereen in staat stelt om deel te nemen aan en financieel te profiteren van wereldwijde energie-efficiënte projecten, en om een betekenisvolle verandering in het milieu te creëren", zei Wozniak nog in een verklaring.


06/12/2020 - 16u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram