Dutch Crypto News
26 juli 2021

Meer dan $1 miljard aan crypto shortposities geliquideerd nu Bitcoin $39.000 breekt

Crypto shortposities ter waarde van bijna $1 miljard zijn in de nacht van zondag op maandag geliquideerd te midden van de prijsdoorbraak van Bitcoin.

Gegevens van Bybt.com laten zien dat shortposities op de cryptomarkt goed waren voor bijna 90% van de liquidaties bij traders, met een totaal van bijna $1 miljard.

Het merendeel van de Bitcoin en algemene liquidaties van short sellers vond plaats in een tijdspanne van amper vier uur, toen de prijs van BTC een opmerkelijke stijging begon te vertonen.

Exchange liquidaties // Bron: Bybt.com

De prijs van 's werelds grootste cryptocurrency begon maandag rond middernacht UTC-tijd uit te breken, nadat hij in het weekend voornamelijk rond het niveau van $34.000 handelde. Het sprong snel met meer dan 10% binnen enkele uren om voor het eerst sinds midden juni $39.000 te passeren.

De prijs van Bitcoin bereikte $39.799 op de spotmarkt van Binance rond 01u00 UTC maar daalde kort daarna naar $38.000 om vervolgens gedurende vier uur lang rond $38.300 verhandeld te worden.

BTC / USDT (dagelijkse grafiek) - Binance // Bron: Tradingview

De koers van Bitcoin begon vorige week wat op te lopen toen Elon Musk in een online evenement zei dat niet alleen Tesla BTC bezit, maar ook SpaceX. Daarnaast sprong ook Cathie Wood opnieuw met een grotere investering in de cryptomarkt door de aankoop van meer aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Nadat het nieuws naar buiten kwam dat Amazon op zoek is naar een kandidaat ‘digital currency and blockchain product lead’ om de strategie van het bedrijf op het gebied van digitale valuta en blockchain te ontwikkelen, op basis van een vacature van 22 juni, zei de Britse media CityAM in een rapport dat Amazon Bitcoin zal accepteren als betaalmethode "tegen het einde van dit jaar". Een niet nader genoemde insider bracht dit gerucht naar voor zonder enige reactie van Amazon. De internetgigant heeft dus nog niet verder gereageerd op de vele verzoeken om commentaar.

Het rapport suggereerde dat Amazon van plan zou kunnen zijn om digitale valuta te accepteren als betaalmethode, maar specificeerde hiervoor geen tijdlijn.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | News Only

26/07/2021 - 10u00
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram