x Oud archief

Meer dan $11 miljard aan Bitcoin in handen van 32 bedrijven: Crypto Treasuries

cryptostheen 2 min lezen

Volgens gegevens van CryptoTreasuries hebben 32 bedrijven samen ongeveer 325.013 Bitcoin in bezit. Die waarde bedraagt ongeveer $11,7 miljard. Wat Ethereum betreft, hebben 11 bedrijven 169.279 ETH, met een waarde van ongeveer $470 miljoen. Deze cijfers zijn onvolledig, maar geven wel een indicatie van het gewicht dat achter de digitale activa wordt geworpen.

Top 5 bedrijven die BTC vasthouden op hun balans // Bron: CryptoTreasuries.org

Block.One heeft met 140.000 het grootste bezit aan Bitcoin. Het wordt gevolgd door MicroStrategy en Tesla. Vooral de eerste is long op Bitcoin en dat blijkt uit zijn bezit van 90.859 BTC. MicroStrategy is ongeveer 50% gestegen in dollarwaarde op zijn investering.

MicroStrategy CEO Michael Saylor is de afgelopen maanden een groot voorstander van Bitcoin geweest, waarbij het bedrijf periodiek het activum aan zijn bezit toevoegt. Tesla heeft ondertussen een veel kleinere winst gemaakt van 5% – iets wat in de hand werd gewerkt door de opruiende tweets van Elon Musk.

Galaxy Digital Holdings en StoneRidge Holdings Group ronden de top 5 af. Square, dat ook een belangrijke voorstander is van Bitcoin, heeft 8.027 BTC. De Cash-app van het bedrijf is een belangrijk toegangspunt voor potentiële investeerders en de inkomsten hieruit werden vorig jaar dan ook de dominante bedrijfswinst.

Galaxy Digital lijkt veel meer gefocust op Ethereum (ETH), het bedrijf met een enorm belang van 98.892 ETH. Het bedrag is ongeveer $275 miljoen waard. Coinbase Global en Meitu volgen met respectievelijk 31.787 en 15.000 ETH.

Al met al zijn er waarschijnlijk veel andere bedrijven die deze activa en andere cryptocurrencies bezitten. De website merkt ook op dat dit geen ETF’s en andere beheerde activa omvat – die, als ze zouden worden opgenomen, de aantallen aanzienlijk zouden verhogen.

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”black” assets=”BTC~USD,ETH~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]

Bewijs dat de crypto-industrie als iets legitiem wordt gezien

Wat deze informatie ons wel vertelt, is dat verschillende grote bedrijven meedoen aan het cryptoverhaal. Er is nu zeker veel meer vertrouwen in crypto dan een paar jaar geleden. Er was een tijd dat bedrijven niet eens zouden overwegen om in deze activaklasse te beleggen.

Dit is het duidelijkst zichtbaar in hoe MicroStrategy zijn visie op Bitcoin veranderde. Het bedrijf en zijn CEO hebben BTC ooit zwaar bekritiseerd, maar nu behoren ze tot de meest fervente supporters.

De financiële beslissingen die sommige regeringen in de nasleep van de pandemie hebben genomen, hebben deze bedrijven ertoe aangezet zichzelf te beschermen door te diversifiëren. Dit is een belangrijke reden waarom grote bedrijven deze industrie betreden, naast het zien van de potentiële waarde in de vorm van gedecentraliseerde apps (dApps) en gedecentraliseerde financiën (DeFi) met dank aan Ethereum.

[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

07/06/2021 – 12u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.