11 oktober 2021

Meer dan 20 Chinese cryptobedrijven verlaten het land na lokaal verbod

De vijandige houding van China tegenover digitale activa heeft ervoor gezorgd dat meer dan 20 lokale cryptobedrijven hun activiteiten verplaatsen.

Meer dan 20 Chinese bedrijven die zich bezighouden met digitale activa hebben bekendgemaakt dat ze hun activiteiten zullen stopzetten en zich uit de lokale markt zullen terugtrekken nu het land zijn vijandige houding tegenover alles wat met cryptocurrencies te maken heeft, voortzet.

De negatieve houding ten opzichte van de cryptocurrency industrie is al jaren bekend en de lokale autoriteiten hebben de neiging om beleggers er regelmatig aan te herinneren. Eind september publiceerde de centrale bank van het land een document waarin werd aangegeven dat het verhandelen en produceren van digitale activa verboden is binnen de Chinese grenzen. Het verbood ook mensen om met dergelijke cryptobeurzen te werken.

Kort daarna begonnen veel crypto gerelateerde bedrijven hun activiteiten stop te zetten. Volgens het China Securities Journal staat het aantal van die entiteiten op meer dan 20, omdat ze zullen stoppen met het leveren van diensten en definitief naar het buitenland zullen verhuizen.

Over dergelijke organisaties gesproken, het is vermeldenswaardig dat het zoveelste verbod ervoor zorgde dat het belangrijkste handelsplatform - Huobi - de registratie van nieuwe gebruikers afkomstig uit China opschortte. Een paar dagen later verplaatste één van de grootste Bitcoin (BTC) mining pools - Huobi Poll - meer dan $4 miljard aan BTC van miners. Dit was de grootste instroom van fondsen sinds 18 december 2017.

De Chinese crackdown bereikte ook Sparkpool. De op één na grootste Ethereum (ETH) mining pool kondigde vorige week aan dat het de toegang tot nieuwe gebruikers op het vasteland van China heeft stopgezet en al zijn diensten heeft gestaakt sinds 30 september.

Daarbovenop heeft de Chinese overheid miningtoestellen in beslag genomen in de noordelijke provincie Binnen-Mongolië, wat de 45ste inbeslagname in die provincie markeert.

Bitcoin sterker dan ooit door Chinees cryptoverbod

Hoewel de regering van de dichtstbevolkte natie haar inspanningen heeft verdubbeld om alle mogelijke cryptocurrency activiteiten binnen haar grenzen te stoppen, heeft Bitcoin uiteindelijk de aanvallen weerstaan. In feite, op het moment van schrijven, staat de prijs van het activum op ongeveer $55.450, dat is een stijging van bijna 30% sinds het laatste verbod van de People's Bank of China.

De populaire klokkenluider Edward Snowden deelde onlangs ook zijn gedachten over de zaak. Volgens hem hebben de Chinese beperkingen Bitcoin juist sterker gemaakt.

Katie Haun - een Partner bij Venture Capital Firm Andreessen Horowitz (a16z) - drong er op haar beurt bij de Amerikaanse financiële toezichthouders op aan om precies het tegenovergestelde te doen van wat China tot nu toe heeft gedaan:

"Dit is een kans voor de Verenigde Staten omdat wij in mijn ogen precies het tegenovergestelde zouden moeten doen van wat China doet."

Het lijkt er vooralsnog op dat de grootste economie ter wereld niet van plan is om een dergelijk negatief beleid tegen cryptomunten te voeren. Zowel Fed voorzitter Jerome Powell als SEC chief Gary Gensler verzekerden dat het land het gebruik van digitale activa niet zal verbieden.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram