x Oud archief

Meer institutionele acceptatie nu Marathon Patent Group $150 miljoen aan Bitcoin koopt

cryptostheen 1 min lezen

Het in Nevada gevestigde crypto-miningbedrijf Marathon Patent Group heeft $150 miljoen in Bitcoin geïnvesteerd als reserve.

Marathon heeft vandaag aangekondigd dat het meer dan 4.812 Bitcoin (BTC) heeft gekocht voor $150 miljoen via de New York Digital Investment Group – een gemiddelde prijs van $31.168 per munt. Voorzitter en CEO Merrick Okamoto zei dat deze stap ‘een betere langetermijnstrategie was dan het aanhouden van Amerikaanse dollars’, waarbij de Bitcoin-aankoop werd vergeleken met bedrijven als MicroStrategy, de business intelligence-firma die vorig jaar een initiële crypto-investering van $400 miljoen deed en sindsdien meer cryptocurrencies heeft gekocht.

Okamoto zei:

“Door $150 miljoen aan Bitcoin te kopen, hebben we het proces versneld om Marathon uit te bouwen tot wat volgens ons de de facto investeringskeuze is voor individuen en instituties die blootstelling aan deze nieuwe activaklasse zoeken.”

Het bedrijf breidde zijn activiteiten aanzienlijk uit in 2020 in een kennelijke poging om de grootste Bitcoin miner van Noord-Amerika te worden, door Whatsminer M30S + ASIC’s in juni 2020 te installeren en in oktober 2020 10.000 Antminer S-19-rigs aan te schaffen. Okamoto zei dat Marathon er meer dan 100.000 verwachtte miners “geleverd en volledig ingezet” tegen het einde van het eerste kwartaal van 2022 zullen zijn.

“Als alle miners vandaag operationeel waren, zouden we op basis van de huidige moeilijkheidsgraad (hashrate) van het netwerk van Bitcoin ongeveer 55-60 bitcoins per dag produceren”, zei de CEO. “Door echter onze contanten te gebruiken om nu in Bitcoin te investeren, hebben we ons potentieel om een pure-play-investering te zijn, werkelijkheid doen worden.”

Het crypto-miningbedrijf kocht de dip, omdat de aankoop van Bitcoin naar verluidt net plaatsvond vooraleer de munt weer boven de $34.000 steeg, nadat hij vorige week onder $30.000 was gedaald. Op het moment van publicatie is de prijs van Bitcoin terug licht gedaald naar $33.200, een stijging van iets meer dan 6% in de afgelopen 24 uur.


[mcrypto id=”8342″]

25/01/2021 – 21u15
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.