x Oud archief

Meta neemt personeel van concurrentie aan om metaverse te bouwen

cryptostheen 1 min lezen

Nu het plan van Meta om een metaverse te bouwen in volle gang is, blijkt uit rapporten van Wall Street Journal dat het techbedrijf werknemers van rivaliserende bedrijven als Microsoft en Apple heeft weggekaapt.

Volgens het rapport onthulde een voormalige werknemer van Microsoft dat het augmented reality team van het techbedrijf ongeveer 100 leden had verloren aan Meta.

Hij vervolgde dat Meta zich had gericht op degenen die eerder hadden gewerkt aan de Microsoft HoloLens AR headsets.

Deze bewering werd bevestigd door in de LinkedIn-profielen van enkele voormalige medewerkers van Microsoft te kijken, waaruit bleek dat er meer dan 40 nieuwe posities hadden ingenomen bij Meta.

In 2016 begon Microsoft met zijn activiteiten in augmented reality. Dit betekent dat de meeste van zijn personeelsleden aantrekkelijk zijn voor concurrenten zoals Meta, die de vruchten zouden kunnen plukken van hun ervaring in de sector.

In een poging om zich te beschermen om meer personeel te verliezen, heeft Apple bonussen rond de $50.000 tot $180.000 aan hen aangeboden. Op die manier probeert Apple te voorkomen dat ze naar de concurrentie vertrekken.

Hernoeming Facebook naar Meta stuwt interesse in metaverses naar nieuwe hoogtes

Sinds Facebook zijn intentie bekendmaakte om zich te richten op een metaverse project, hebben een aantal traditionele bedrijven hun activiteiten in de sector opgevoerd.

Een aantal van hen, zoals Samsung, Adidas, Disney en anderen, hebben verschillende stappen gezet om een plaats te veroveren in de aan de gang zijnde digitale revolutie.

De nieuwe golf van interesse speelde een cruciale rol in het opdrijven van de koersprestaties van bepaalde projecten naar nieuwe recordhoogtes afgelopen jaar. Volgens een rapport van Bloomberg stegen metaverse tokens vorig jaar met meer dan 37.000%, terwijl Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) slechts tussen de 100% en 200% stegen.

De munten hebben echter wat van hun glans verloren in dit nieuwe jaar als gevolg van de bearish prijsactie van de cryptomarkt. Er moet wel worden opgemerkt dat de prijzen van deze metaverse projecten weer in de lift zitten, aangezien de markt terug tekenen van leven begint te vertonen.

Volgens gegevens van Coingecko, is de totale marktwaarde van alle cryptomunten met bijna 1,5% gestegen naar $2,2 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Opkomende projecten – zoals Vulcan Forged met ruim meer dan 30% – zijn afgelopen 7 dagen sterk gestegen, terwijl de prijs van Decentraland (MANA) met 3,5% is gedaald. Klassiekers zoals SAND, AXS en ENJ zijn relatief stabiel gebleven.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.