30 april 2021

MetaMask Ethereum wallet bereikt 5 miljoen maandelijkse gebruikers

De populaire Ethereum wallet heeft 5 miljoen maandelijkse actieve gebruikers bereikt dankzij de stijgende interesse naar DeFi en NFT's.

MetaMask heeft zijn gebruikersstatistieken de afgelopen zes maanden aanzienlijk zien groeien, volgens een rapport van ConsenSys. In de afgelopen zes maanden is het gebruik van MetaMask met een factor vijf gegroeid, aangezien de digitale portemonnee voor tokens op de Ethereum blockchain nu 5 miljoen maandelijkse actieve gebruikers heeft op desktop en mobiel.

Het zegt ook dat het geaccumuleerde transactievolume is verdubbeld tot $2 miljard, na vorige maand $1 miljard te hebben bereikt.

Maandelijkse gebruikers van de MetaMask wallet // Bron: Consensys

De beschikbaarheid van de mobiele app in ontwikkelingslanden heeft bijgedragen aan de groei. ConsenSys gelooft dat de snelle groei van MetaMask voortkomt uit interesse in het Globale Zuiden, waarbij India, Indonesië, Nigeria en Vietnam voorop lopen op het gebied van adoptie.

ConsenSys suggereert dat zijn app populair is in ontwikkelingslanden omdat veel gebruikers in die gebieden crypto vertrouwen boven traditionele bankdiensten of helemaal geen toegang hebben tot bankdiensten.

"Ze gebruiken MetaMask steeds vaker om een ​​aanvullend inkomen te verdienen of om langetermijninvesteringen te doen."

Wereldwijde acceptatie is niet de enige factor die de groei van Metamask stimuleert.

Bovendien wordt de nieuwe ruilfunctie van MetaMask in toenemende mate door handelaren gebruikt om de beste tarieven te vinden op meerdere gedecentraliseerde beurzen. Het rekent aanzienlijke servicekosten van 0,875%.

Ten slotte vestigde ConsenSys de aandacht op de populariteit voor NFT's, die gebruikers heeft aangetrokken tot tokenized kunst, game-items en verzamelobjecten. ConsenSys zegt dat NFT-overdrachten de tweede meest voorkomende use-case zijn voor MetaMask na token swaps.


Crypto wallets zijn softwareprogramma’s die uw public en private key opslaan. Samen met de interface van uw wallet wordt het mogelijk interactie te maken met verschillende blockchains, hierdoor kunnen gebruikers hun saldo controleren, geld verzenden en andere bewerkingen uitvoeren. Lees meer.

30/04/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram