x Oud archief

Mexicaanse miljardair prijst Bitcoin aan en wilt met zijn bank in de toekomst BTC accepteren

cryptostheen 2 min lezen

Ricardo Benjamín Salinas Pliego is de oprichter en voorzitter van het Mexicaanse conglomeraat Grupo Salinas. Hij is momenteel de derde rijkste persoon in Mexico.

Op 17 november 2020 raadde Salinas het boek ‘The Bitcoin Standard’ van Saifedean Ammous aan zijn meer dan 800.000 volgers op Twitter aan en zei dat dit het beste en belangrijkste boek was om Bitcoin te begrijpen. Interessanter is dat hij onthulde dat 10% van zijn liquide middelen in Bitcoin is geïnvesteerd.

In december 2020 sprak hij tijdens een interview met Giovanni Pigni over Bitcoin. Het interview begon met Salinas die het verhaal vertelde over hoe hij voor het eerst over Bitcoin hoorde:

“Ik was uitgenodigd voor een conferentie in de stad New York … En er waren verschillende sessies, en bij één van de sessies kwam deze man uit Grayscale opdagen. En hij gaf ons het hele verhaal over Bitcoin en hoe het ons financiële systeem gaat overnemen… Het trok meteen mijn aandacht. En probeerde het om te zien wat er gebeurt. Ik heb een klein bedrag ingelegd. Het handelde tegen $200 per Bitcoin. Het was 2013, maar toen…”

“Wat ik leuk vond aan Grayscale was dat ze het vereenvoudigden – in feite zet je je geld in de trust, dan zou deze trust de investering doen, ze zouden voor de hele zaak zorgen, ze zouden voor de bewaring zorgen, ze stuurden je een maandelijkse verklaring, en dat was een zeer goede regeling, en uiteindelijk veranderde dat vertrouwen in GBTC, wat nu een op de beurs verhandeld product is…”

Hoewel Bitcoin aanvankelijk de aandacht van Salinas trok als een ‘betaalmiddel’, realiseerde hij zich later dat het de status als ‘store of value’ is die het echt waardevol maakt.

Later in het interview zei Salinas dat hij al zijn BTC-aandelen in januari 2017 had verkocht (toen BTC rond de $17.000 handelde):

“Ik had een groot feest, was erg blij met mijn beste investering ooit, maar weet je, we keren altijd terug naar de plaats van de misdaad, toch? Dus toen het zakte naar $10.000, dacht ik nu is het redelijker en ik kocht er toen een paar. Toen daalde het meer naar $6.000, kocht ik er nog wat meer, en dat is waar ik nu ben, waar ons gemiddelde nu rond de $9.000 ligt, en ik ben nog niet klaar. Ik verkoop het niet. Ik denk dat ik nog vijf of tien jaar blijf vasthouden.”

Volgens Grupo Salinas is Banco Azteca, met zijn hoofdkantoor in Mexico City, een bank die actief is in Mexico, Panama, Guatemala, Honduras, Peru en El Salvador “één van de grootste banken in Mexico, met meer dan 16 miljoen spaarrekeningen en meer dan 18 miljoen kredietrekeningen”. Het moederbedrijf is Grupo Elektra, een dochteronderneming van Grupo Salinas.

Eerder vandaag, in een antwoord op een tweet van MicroStrategy CEO Michael Saylor, onthulde Salinas dat zijn bank van plan is om de eerste bank in Mexico te worden die Bitcoin accepteert:

In een ander antwoord aan Saylor zei hij dat Bitcoin beter is dan goud. En tot slot, kort geleden, tweette hij opnieuw over Bitcoin, deze keer zei hij dat Bitcoin “een goede manier is om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren” en hij is van mening dat “elke belegger zou moeten beginnen met het bestuderen van cryptocurrencies en hun toekomst” om te vechten tegen inflatie.

[mcrypto id=”8342″]

28/06/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.