11 april 2022

Mexicaanse president bespreekt de mogelijkheden over de adoptie van Bitcoin

Een senator heeft de president van Mexico onlangs uitgenodigd om de mogelijke invoering van Bitcoin (BTC) als betaalmiddel te bespreken.

Samson Mow - voormalig CSO bij Blockstream - onthulde tijdens een toespraak de adoptieplannen van Bitcoin in drie verschillende wereldwijde jurisdicties. Eén daarvan is Mexico - waar de president door een senator is uitgenodigd om de mogelijkheden te bespreken.

Tijdens de ‘Bitcoin Miami 2022’ conferentie legde Mow uit hoe hij de afgelopen maand heeft gewerkt aan "de adoptie van Bitcoin door nationale staten" sinds hij Blockstream heeft verlaten. Hij heeft ook een nieuw technologiebedrijf opgericht met de naam ‘Jan 3’, vernoemd naar de datum waarop het genesis block van Bitcoin werd gevormd.

In die tijd heeft de invloed van de programmeur zich verspreid naar plaatsen als Prospera - een private ontwikkelingsstad op het eiland Roatán in Honduras. De president van de stad - Joel Bomgar - onthulde dat Bitcoin (BTC) in Prospera werkt als wettig betaalmiddel.

"Dat betekent dat er geen vermogenswinstbelasting op BTC wordt geheven, dat je volledig vrij transacties kunt verrichten met BTC en dat je belastingen en heffingen aan de jurisdictie kunt betalen in BTC," legde Bomgar uit.

Verder zal Prospera andere gemeenten in Honduras en bedrijven buiten de Verenigde Staten, in staat stellen op Bitcoin gebaseerde obligaties uit te geven binnen het rechtsgebied van Prospera. Deze zullen op een vergelijkbare manier werken als de zogenaamde ’volcano bonds’ die gepland zijn door El Salvador, die ook zijn ontworpen in samenwerking met Samson Mow.

Ten tweede is de autonome regio Madeira in Portugal ook van plan om de cryptomunt te "adopteren". Na Bomgar vertelde Miguel Albuquerque, president van Madeira, het publiek dat hij gelooft in de toekomst, en in Bitcoin.

Hoewel hij geen melding maakte om het te accepteren als wettig betaalmiddel, zei Albuquerque dat gebruikers van de munt geen belasting hoeven te betalen bij het kopen of verkopen van BTC in zijn regio. Hij verklaarde ook dat hij zal blijven werken aan het creëren van een "fantastische omgeving voor Bitcoin".

Mexico op een Bitcoin standaard?

Tot slot kwam senator Indira Kempis met een update over de plannen van Mexico voor de invoering van Bitcoin. Kempis beweerde vorige maand dat ze de cryptocurrency een legaal betaalmiddel wilde maken in Mexico, als tweede na El Salvador.

Hoewel de kansen op dat moment klein leken, maakt wat ze laatst onthulde de kans op zo'n verandering veel waarschijnlijker. Op het podium nodigde ze de president publiekelijk uit om met Mow om de tafel te gaan zitten en te bespreken om de grootste cryptomunt een wettig betaalmiddel te maken in heel Mexico.

De senator is druk bezig geweest met het indienen van wetsvoorstellen om financiële inclusie en onderwijs een grondwettelijk recht te maken voor de Mexicaanse bevolking. Ze heeft ook geprobeerd de regelgeving rond fintech en monetaire wetgeving aan te passen - door Mow samengevat als een "Bitcoin wet".


Cryptocurrencies en blockchaintechnologie - Nog steeds veel vragen, maar weinig antwoorden? Lees meer in de Crypto Gids (FAQ) van Dutch Crypto News

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram