x Oud archief

Mexico sluit zich aan bij andere Latijns-Amerikaanse landen die zich klaarmaken voor Bitcoin

cryptostheen 2 min lezen

Eduardo Murat Hinojosa, een senator van de federale regering van Mexico, heeft gezegd dat hij een voorstel zal indienen bij wetgevers die schijnbaar gericht zal zijn op de adoptie van Bitcoin en andere cryptovaluta in het land.

In een tweet van vandaag veranderde Hinojosa zijn profielfoto om de senator in een microfoon te laten spreken met de iconische “laser eyes”, wat wijst op zijn steun voor de crypto-industrie. De wetgever zei dat hij “een wettelijk kader voor cryptomunten in het Mexicaanse lagerhuis zou promoten en voorstellen”, waarbij hij specifiek Bitcoin (BTC) noemde.

Hinojosa was niet de enige wetgever in Mexico die hun steun voor cryptocurrencies aangaf. Indira Kempis Martinez, een senator die de staat Nuevo León vertegenwoordigt, heeft ook haar profiel gewijzigd om haar laserogen te tonen, waarbij Hinojosa haar als een voorstander van de zaak noemde.

“We gaan de verschuiving naar crypto en fintech in Mexico leiden.”

De verhoogde aanwezigheid op sociale media komt op het moment dat landen in Latijns-Amerika stappen lijken te hebben genomen in de richting van een bredere acceptatie van cryptocurrencies. In een aankondiging aan de aanwezigen van de Bitcoin 2021 -conferentie vorige week, zei de president van El Salvador, Nayib Bukele, dat hij een wetsvoorstel naar de wetgevende macht van het land zou sturen waarin wordt geëist dat Bitcoin een wettig betaalmiddel wordt.

Op zondag liet het Paraguayaanse congreslid Carlitos Rejala doorschemeren dat crypto vanaf deze week zou worden verbonden met “een belangrijk project om Paraguay voor de ogen van de hele wereld te innoveren”. Gisteren voegde hij eraan toe dat hij met lokale cryptokenners werkte “om ervoor te zorgen dat Paraguay een hub wordt voor crypto-investeerders over de hele wereld.”

Hoewel Mexico veel individuele investeerders heeft die Bitcoin steunen, meldden de autoriteiten in het land vorig jaar dat kartels hun gebruik van cryptocurrencies om geld wit te wassen hebben vergroot. Destijds zei het hoofd van de Cyber Investigations Unit van de Mexicaanse procureur-generaal dat de wetshandhaving van het land niet over de middelen beschikte die nodig waren om het witwassen van geld aan te pakken wanneer crypto erbij betrokken was.

[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

09/06/2021 – 00u45
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.