10 december 2021

Microsoft investeert $27 miljoen in crypto start-up Palm NFT Studio

Palm NFT Studio, een start-up actief in de crypto-industrie, heeft aangekondigd 27 miljoen dollar op te halen door het durfkapitaalfonds van Microsoft (NASDAQ: MSFT).

In een persbericht gaf de start-up aan dat de financiering geleid door Microsoft's venture fund M12, zou worden gebruikt om het team uit te breiden, terwijl het zijn diensten uitbreidt op het gebied van entertainment, kunst, gaming en creatieve cultuur.

Het bedrijf wees op de voortdurende ontwikkeling van het platform Palm NFT Studio, dat de gemakkelijke ontwikkeling en uitrol van grootschalige NFT drops op het Palm Network mogelijk maakt.

Volgens Dan Heyman, medeoprichter en CEO van Palm NFT Studio, is de focus op het opzetten van de structuur van het bedrijf in lijn met de verwachte groei van de NFT sector.

"Binnen drie jaar zullen de meeste NFT's gratis worden weggegeven. We zullen een verschuiving zien van NFT's als exclusieve verzamelobjecten naar massale betrokkenheid bij communities en Palm NFT Studio leidt die evolutie. We hebben programma's voor ogen die miljoenen NFT's een nuttige bestemming geven; sociale objecten die communities verbinden, betrokkenheid stimuleren en echte fans belonen," aldus Heyman.

Sinds het op de markt komen, heeft Palm NFT Studio zich ook gericht op het opzetten van zijn juridisch team, aangezien agentschappen zich richten op het regelgevende aspect van de cryptocurrency industrie.

Andere investeerders die deelnemen aan de financieringsronde zijn investeringsbedrijven RRE, Third Kind Venture Capital, investeerder in de NFT sector Sfermion en The LAO.

Meer en meer investeringen in cryptobedrijven

De nieuwste financiering in Palm NFT Studio voegt zich bij de groeiende lijst van investeringen in cryptobedrijven nu de algehele crypto-industrie blijft groeien. Met name durfkapitaalbedrijven hebben vanaf 1 oktober $21,4 miljard geïnvesteerd in crypto gerelateerde bedrijven, volgens gegevens van PitchBook.

Sinds de lancering acht maanden geleden, heeft Palm NFT Studio verschillende projecten uitgebracht, waaronder Palm Network, een Ethereum sidechain voor NFT's, NFT platform Candy Digital MLB, Nifty NFT's van The Matrix Resurrections met Warner Bros en NFTPro.

Bovendien, volgens een vorig rapport, haalden 129 start-ups die zich bezighouden met blockchaintechnologie alleen al in het eerste kwartaal ongeveer $2,6 miljard op, wat hoger was dan de $2,3 miljard die in heel 2020 door 341 start-ups werd opgehaald.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram