x Oud archief

MicroStrategy CEO biedt aan om Bitcoin advies te delen met miljardair Elon Musk

cryptostheen 2 min lezen

Michael Saylor, de CEO die eerder dit jaar een ‘weddenschap’ van $425 miljoen op Bitcoin heeft gedaan, biedt aan om Elon Musk te adviseren over hoe te beginnen met investeren in crypto.

Volgens een tweet die vandaag is gepost, stelde Saylor voor dat Musk de balans van Tesla omzet in Bitcoin (BTC) – een bedrijf waarvan de marktkapitalisatie momenteel wordt gewaardeerd op meer dan $658 miljard, volgens AssetDash. De CEO van MicroStrategy suggereerde dat een figuur als Musk die het voortouw zou nemen bij de acceptatie van Bitcoin ertoe zou kunnen leiden dat “andere bedrijven op de S&P 500” zouden volgen.

“Als u uw aandeelhouders een gunst van $100 miljard wilt doen, converteert u de $TSLA-balans van USD naar #BTC. Andere bedrijven op de S&P 500 zouden uw voorbeeld volgen en na verloop van tijd zou dit uitgroeien tot een gunst van $1 biljoen.”

Saylor bood toen aan om “zijn playbook te delen” met de CEO van Tesla “van de ene raketwetenschapper naar de andere”, waarbij hij verklaarde dat hij dit jaar $1,3 miljard in Bitcoin had gekocht. De CEO van MicroStrategy is afgestudeerd in de meest prestigieuze technische universiteit ter wereld. Hij bezit een dubbele graad van MIT in luchtvaart en ruimtevaart, wetenschap, technologie en sociologie.

Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, heeft een geschatte nettowaarde van meer dan $153 miljard, maar had vanaf februari 2019 slechts 0,25 BTC persoonlijk in handen. Aan de andere kant heeft Saylor, wiens nettowaarde 300 keer minder is – volgens sommige schattingen ruwweg $500 miljoen – het business intelligence -bedrijf MicroStrategy ertoe gebracht dit jaar één van de grootste Bitcoin-investeringen van een grote financiële instelling te doen. De CEO heeft de waarde van zijn initiële aankoop van $425 miljoen aan BTC dit jaar meer dan verdubbeld, met de recente stijging van de cryptovaluta tot meer dan $24.000.

Andere cryptospelers reageerden snel op Musks vraag over het mogelijk maken van zo’n grote crypto-aankoop.

Sam Bankman-Fried, CEO van de in Hongkong gevestigde cryptocurrency derivatenbeurs FTX, vertelde de miljardair dat hij een dergelijk plan “in de loop van een week” kan uitvoeren. Medeoprichter van Gemini, Tyler Winklevoss, sprong ook in het gesprek en adviseerde Musk dat er “voldoende liquiditeit was om dat voor elkaar te krijgen”.

De bekende voorstander van goud en crypto-criticus, Peter Schiff, kwam echter uit tegen de potentiële investering, verwijzend naar Bitcoin als een piramidespel en adviseerde Musk om “Tesla-aandeelhouders niet met dezelfde rugzak als MicroStrategy-aandeelhouders te laten”.

Saylor is openhartig geweest in zijn steun aan Bitcoin sinds de aankondiging dat MicroStrategy in augustus voor het eerst $250 miljoen aan BTC kocht als reserve. Hij merkte op dat technologiebedrijven zoals Apple een winst van $100 miljard aan marktkapitalisatie zouden kunnen realiseren door Bitcoin te integreren in Apple Pay, een veilige crypto wallet in de iPhone te bouwen en de cryptocurrencies te kopen bij de Treasury Reserves van de technologiegigant.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

21/12/2020 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.