15 februari 2021

MicroStrategy gaat naar verluidt software ontwikkelen voor bedrijven gericht op Bitcoin

MicroStrategy, het bedrijf dat eerder $1,5 miljard aan BTC heeft opgehaald doet zijn opperste best om de adoptie van Bitcoin te stimuleren.

MicroStrategy, maker van bedrijfsanalyses, bouwt naar verluidt een softwareproduct gericht op zakelijke Bitcoin-strategieën, suggereerden twee recente vacatures. Het bedrijf had eerder in 2020 voor meer dan $1,5 miljard aan Bitcoin opgehaald - en besteedt nu aanzienlijke inspanningen om de stijgende activaklasse te evangeliseren.

Volgens berichten op de vacature en bedrijfsnetwerksite LinkedIn zijn er nu twee nieuwe vacatures bij MicroStrategy beschikbaar: 1. De functie van een Blockchain Data Analyst en 2. Een Blockchain Data Engineer.

De functie van analist vereist meer dan 5 jaar eerdere ervaring in een data-analysefunctie met uitgebreide ervaring van datamodellering en cryptografie. Eén van de belangrijkste aandachtspunten van de kandidaat zou zijn om "statistische en modelleringskennis toe te passen om de blockchain en gerelateerde datasets te begrijpen, inzichten te ontdekken en geavanceerde statistieken en analyses te bouwen."

Aan de andere kant roept de positie van de ingenieur individuen op om een analyseplatform te bouwen met geavanceerde statistieken en inzichten voor Bitcoin, waardoor data-intelligentie naar de blockchain- en cryptocurrency-industrie wordt gebracht.

"We moedigen gepassioneerde, innovatieve en zeer gemotiveerde ingenieurs met kennis op het gebied van digitale valuta -analyse aan om te solliciteren", luidt het, met vijf jaar eerdere ervaring in een computerwetenschappelijke rol.

De twee banen zijn de eerste officiële Bitcoin-gerelateerde posities bij MicroStrategy. Het had eerder in november verklaard dat dergelijke rollen in de toekomst zouden nodig zijn, vooral die met betrekking tot blockchain-tools voor bedrijven.

Ze zouden de marktliquiditeit en datavisualisatie van Bitcoin helpen legitimeren en een instrument van institutionele kwaliteit naar de nieuwe activaklasse brengen.

MicroStrategy - met name de CEO Saylor - heeft Bitcoin geëvangeliseerd sinds ze meer dan 71.000 BTC hebben opgepikt. "Bitcoin is een bank in cyberspace, gerund door onbreekbare software, die een wereldwijde, betaalbare, eenvoudige en veilige spaarrekening biedt aan miljarden mensen die niet de mogelijkheid of wens hebben om hun eigen hedgefonds te runnen", zegt CEO Michael Saylor op de officiële pagina over Bitcoin van zijn bedrijf.

Vorige maand hield het bedrijf zijn allereerste Bitcoin "conventie", een online evenement dat werd bijgewoond door naar schatting 7.000 bedrijven en individuen die het "digitale goud" wilden kopen, rekening houdend met de juridische, technische en regelgevende aspecten om hetzelfde te doen.

Het bedrijf is echter niet de enige die op Bitcoin springt. Vorige week zagen we de elektrische autofabrikant Tesla aankondigen dat het op een bepaald moment in het verleden meer dan $1,5 miljard aan Bitcoin had opgepikt en het derde spraakmakende bedrijf werd na MicroStrategy en Square dat Bitcoin rechtstreeks als onderdeel van zijn reserves vasthield.


15/02/2021 - 17u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram