x Oud archief

MicroStrategy heeft een lening afgesloten van $205 miljoen om meer Bitcoin te kopen

cryptostheen 1 min lezen

Volgens een persbericht eerder deze week heeft Silvergate Bank een termijnlening van $205 miljoen verstrekt aan MacroStrategy LLC, een dochteronderneming van MicroStrategy. Dit is in wezen een lening met Bitcoin als onderpand om meer Bitcoin te verkrijgen.

Dit betekent dat de lening wordt gedekt door bepaalde Bitcoin (BTC) op de onderpandrekening van MacroStrategy bij een bewaringsdienst (custodial) die door Silvergate en MacroStrategy gezamenlijk is goedgekeurd.

De waarde van het onderpand is ongeveer $820 miljoen aan BTC voor de niet-gegarandeerde lening, volgens de bekendmaking op de traditionele aandelenbeurs.

Opmerkelijk is dat MicroStrategy met 125.051 munten al het grootste publieke bedrijf is dat meer dan 0,5% van de totale voorraad in handen heeft. De cryptomunt maakt op het moment van schrijven 103% uit van de totale marktwaarde van MicroStrategy (NASDAQ: MSTR), volgens schattingen van BitcoinTreasuries.

Bitcoin (BTC) in handen van beursgenoteerde bedrijven – top 5 // Bron: Bitcointreasuries.net

Met de nieuwe lening is MacroStrategy niet alleen van plan om meer BTC te kopen, maar het zal de fondsen ook gebruiken om vergoedingen en rente te betalen met betrekking tot leningen en andere bedrijfsdoeleinden van de twee entiteiten. Saylor zei:

“Deze hefboomlening geeft ons de kans om onze positie als het belangrijkste openbare investeringsbedrijf in Bitcoin te versterken.”

Verder voegde hij eraan toe dat het bedrijf het kapitaal zal gebruiken om BTC om te zetten in een productief onderpand voor het bedrijf. Een dergelijke regeling valt onder de krediet- en zekerheidsovereenkomst van de SEC. De financiële toezichthouder heeft op haar website gespecificeerd dat de lening vervalt op 23 maart 2025 en rente draagt tegen een variabel tarief.

Alan Lane, CEO van Silvergate: “Wij zijn verheugd MicroStrategy toe te voegen aan onze groeiende lijst van SEN Leverage leners. Hun innovatieve aanpak voor het beheer van de schatkistreserves is een uitzonderlijk voorbeeld van hoe instellingen hun Bitcoin kunnen gebruiken om hun bedrijf te ondersteunen en te laten groeien.”

Saylor is al lang een groot voorstander van Bitcoin.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.