30 oktober 2021

MicroStrategy kocht vorig kwartaal 9.000 BTC, totale bezittingen zijn nu $7 miljard waard

Op 30 september bezat MicroStrategy 114.042 BTC tegen een gemiddelde aankoopprijs van $27.713.

MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) heeft in het derde kwartaal bijna 9.000 Bitcoin (BTC) toegevoegd aan zijn holdings, waardoor zijn totale belang in BTC op een waardering van ongeveer $7 miljard komt.

Het bedrijf benadrukte de aankoop van 8.957 BTC in zijn Q3-rapport op woensdag, waarbij de CEO van het bedrijf, Michael Saylor, verklaarde dat er nog meer accumulatie van het digitale activum op komst is:

"Vandaag is MicroStrategy 's werelds grootste beursgenoteerde bedrijf die Bitcoin bezit, met meer dan 114.000 Bitcoins. We zullen mogelijkheden blijven evalueren om extra kapitaal aan te trekken om onze strategie uit te voeren."

Het softwarebedrijf heeft zijn Bitcoin holdings verhoogd met 198% sinds dezelfde periode vorig jaar, waarbij op 30 september het totaal op 114.042 BTC stond met een geschatte gemiddelde aankoopprijs van $27.713 per munt, of een totale uitgave van $3,16 miljard.

Op papier boekte MicroStrategy een boekwaarde van meer dan $2,4 miljard voor zijn belangen in Bitcoin, met een waardevermindering van $754,7 miljoen sinds de overname; dit is echter een niet-gerealiseerd verlies.

Aangezien het bedrijf Bitcoin als een 'immaterieel actief' categoriseert, moeten de boekhoudregels een bijzonder waardeverminderingsverlies melden wanneer de boekwaarde onder de kostenbasis daalt. Het bedrijf hoeft echter geen winst op het activum te melden totdat er winst wordt gemaakt door een verkoop.

Aangezien BTC op het moment van schrijven een prijs heeft van ongeveer $62.250, komt de waarde van de holdings van MicroStrategy neer op iets meer dan $7 miljard, wat suggereert dat het bedrijf ruim meer dan $3,7 miljard winst zou maken als het vandaag zou verkopen.

MicroStrategy levert business intelligence software, mobiele applicaties en cloud gebaseerde oplossingen, het bedrijf haalt inkomsten binnen door productlicenties en abonnementsdiensten.

Het bedrijf rapporteerde een totale omzet van $128 miljoen voor het derde kwartaal, wat de Zacks Consensus Estimate verslaat met 0,39% en een stijging van 0,5% betekent in vergelijking met de kwartaalresultaten van Q3 2020.

Terwijl de omzet van MicroStrategy de verwachtingen voorbijschoot, boekte het bedrijf een winst van $1,86 per aandeel, vergeleken met de voorspelling van $1,12 per aandeel. Een investerings- en onderzoeksbureau benadrukte donderdag dat MicroStrategy drie keer de verwachtingen heeft overtroffen "in de afgelopen vier kwartalen."

"Dit kwartaalrapport vertegenwoordigt een winstverrassing van 66,07%. Een kwartaal geleden werd verwacht dat dit bedrijf actief in bedrijfssoftware een winst van $0,73 per aandeel zou boeken, terwijl het in werkelijkheid een winst van $1,72 produceerde, wat een verrassing van 135,62% oplevert," aldus Zacks Investment Research.

Saylor benadrukt in het rapport dat de "algemene vraag" naar het platform van MicroStrategy en de groeiende adoptie van de cloud gebaseerde oplossingen hebben bijgedragen aan de sterke prestaties van het bedrijf in het derde kwartaal.

Het bedrijf boekte in het afgelopen kwartaal een brutowinst van $105,7 miljoen, evenveel als een jaar eerder. Het nettoverlies voor het kwartaal bedroeg $36,1 miljoen, of $3,61 per aandeel, vergeleken met het verlies van $14,2 miljoen, of $1,48 per aandeel, in het derde kwartaal van 2020.

Eerder vandaag herhaalde Saylor zijn bullish visie voor "het digitale goud" door te verklaren: "Je verkoopt je Bitcoin niet", terwijl hij zijn eigen post van oktober 2020 retweette waarin hij zijn persoonlijke belang van 17.732 BTC onthulde.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram