30 november 2021

MicroStrategy kondigt aankoop aan van nog eens 7002 Bitcoin (BTC) voor $414,4 miljoen

Michael Saylor van MicroStrategy onthulde een andere Bitcoin aankoop. Het bedrijf heeft nu meer dan 121.000 BTC ter waarde van iets meer dan $7 miljard.

MicroStrategy kondigde eerder vandaag aan dat het nog eens 7.002 Bitcoin (BTC) heeft gekocht. Uit gegevens van CoinGecko blijkt dat het openbare bedrijf de grootste gekende houder is, gevolgd door Tesla, dat naar verluidt 48.000 BTC bezit.

Eén van de grootste softwarebedrijven ter wereld heeft zojuist aangekondigd dat het zijn cryptocurrency holdings aanzienlijk heeft vergroot.

Volgens zijn laatste Form 8-K indiening bij de SEC, heeft MicroStrategy 7.002 BTC gekocht voor $414,4 miljoen in contanten. Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, zei dat de Bitcoins werden gekocht voor een gemiddelde prijs van ongeveer $59.187 per BTC.

Hoewel dit niet de grootste aankoop is die MicroStrategy heeft gedaan als het op cryptocurrencies aankomt, heeft het toch zijn positie in Bitcoin aanzienlijk vergroot - het bedrijf heeft nu 121.044 BTC.

De 121.044 BTC werden in totaal verworven voor $3,57 miljard, tegen een gemiddelde prijs van $29.534 per BTC.

Nadat Bitcoin opnieuw ondersteuning vond boven het maandelijks hoogterecord van september, reageerde de markt sterk samen met het nieuws over de laatste aankoop van MicroStrategy, met BTC die meer dan 7% sprong in de uren na de aankondiging. En hoewel het onmiddellijk door een korte consolidatie van 2% ging en daalde naar $56.639, zien de grafieken er nog steeds gespannen uit omdat de markt verdere groei verwacht.

Vaak nadat bekende namen als MicroStrategy en het land El Salvador de dip kochten, zag de markt in de nabije toekomst een lokale bodem vormen voor verdere opwaartse beweging. En nu er drie maanden zijn verstreken sinds de laatste belangrijke aankoop, zouden we in de komende weken meer prijsactie kunnen zien.

Op papier boekte het bedrijf vorig kwartaal een boekwaarde van meer dan $2,4 miljard voor zijn belangen in Bitcoin, met een waardevermindering van $754,7 miljoen sinds de overname; dit is echter een niet-gerealiseerd verlies. MicroStrategy hoeft echter geen winst op het activum te melden totdat er winst wordt gemaakt door een verkoop.

Aangezien BTC op het moment van schrijven een prijs heeft van ongeveer $57.900, komt de waarde van de holdings van MicroStrategy neer op iets meer dan $7 miljard, wat suggereert dat het bedrijf ruim meer dan $3,4 miljard winst zou maken als het vandaag zou verkopen.

Nog geen account op het handelsplatform van Crypto.com? Gebruik de referral uurz2azyce om u aan te melden en ontvang $25 bij een succesvolle aanvraag van een gratis crypto Visa debetkaart (Ruby + CRO stake)


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram