x Oud archief

MicroStrategy kondigt aankoop van $177 miljoen Bitcoin aan

cryptostheen 1 min lezen

Business intelligence bedrijf MicroStrategy heeft in het derde kwartaal van het boekjaar voor $177 miljoen aan Bitcoin gekocht, zo blijkt uit zijn meest recente aangifte bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De aankoop werd openbaar gemaakt op 24 augustus. De gemiddelde aankoopprijs bedroeg $45.294 per munt.

Het kocht meer Bitcoin met de opbrengst van de verkoop van $177,5 miljoen van zijn klasse A aandelen, die deel uitmaakt van zijn overeenkomst met Jefferies Group die aanvankelijk op 14 juni werd aangekondigd.

Het bedrijf bezit momenteel 108.992 munten die bijna $5,3 miljard waard zijn.

De aankoop bracht de prijs van Bitcoin niet in beweging, die onder druk stond nadat hij op 23 augugustus voor het eerst sinds midden mei het niveau van $50.000 terugwon. De grootste cryptocurrency wordt momenteel verhandeld rond $48.500.

MicroStrategy enorme inzet in zijn Bitcoin-strategie is sinds kort een jaar gaande. In die periode groeiden de aandelen van het bedrijf met bijna 450%, terwijl CEO Michael Saylor een rockster werd binnen de cryptocurrency community met maar liefst 1,4 miljoen volgers op Twitter.

Toch is het aandeel van het bedrijf, dat verhandeld wordt rond $732, nog steeds ongeveer 40% gedaald ten opzichte van het hoogtepunt in maart van $1.273.

[mcrypto id=”8342″]

25/08/2021 – 19u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.