x Oud archief

MicroStrategy koopt meer Bitcoin ondanks bijzondere waardevermindering in Q2

cryptostheen 2 min lezen

De op de NASDAQ genoteerde softwaregigant MicroStrategy (MSTR) heeft in Q2 2021 een totaal bijzonder waardeverminderingsverlies van bijna $700 miljoen gezien op zijn enorme investeringen in Bitcoin. Omdat dit echter alleen op papier is, beloofde het bedrijf zijn strategie te verdubbelen en meer te blijven accumuleren.

Het geesteskind van Michael Saylor is één van de grootste houders van BTC geworden, met meer dan 105.000 munten die in een jaar tijd werden verzameld. Echter, de aanzienlijke aankopen tijdens het tweede kwartaal van dit jaar hebben geleid tot een bijzondere waardevermindering van 689,6 miljoen dollar voor het bedrijf, volgens het Q2-rapport.

Ondanks de positieve inkomsten in deze periode uit andere producten, hebben de bedrijfskosten, die “bijzondere waardeverminderingsverliezen op de digitale activa van MicroStrategy omvatten,” geresulteerd in een papieren verlies van 424,8 miljoen dollar.

Toch heeft deze schijnbaar ongunstige Q2-prestatie Saylor niet afgeschrikt, want hij verzekerde dat het bedrijf geen plannen heeft om zijn strategie omtrent Bitcoin te veranderen.

“We blijven tevreden over de resultaten van de implementatie van onze strategie voor digitale activa. Onze laatste kapitaalverhoging heeft ons in staat gesteld om onze digitale holdings uit te breiden, die nu meer dan 105.000 BTC bedragen. In de toekomst zijn we van plan om extra kapitaal te blijven inzetten.”

Het is vermeldenswaardig dat het bedrijf geen van zijn BTC heeft verkocht, wat betekent dat de verliezen alleen op papier zijn en niet worden gerealiseerd.

MicroStrategy en Bitcoin: een historisch jaar

Zoals hierboven vermeld, begon het liefdesverhaal tussen het bedrijf en de primaire cryptocurrency in de zomer van 2020, toen het bedrijf zijn eerste aankoop aankondigde. Die kwam er na diepgaand onderzoek naar geschikte activa in tijden van economische onzekerheid, zoals Saylor later uitlegde.

Sindsdien heeft de organisatie elke mogelijke kans benut om meer te kopen – van relatief kleinere aankopen van $10 miljoen tot enorme bedragen van $1 miljard in één keer.

Saylor en het bedrijf lanceerden evenementen rond Bitcoin voor bedrijven en retailgebruikers, MicroStrategy werd een knooppunt op het Bitcoin blockchainnetwerk en leidinggevenden zonder personeel begonnen geld te ontvangen in de cryptomunt in plaats van contant geld. Laten we niet vergeten dat Bitcoin de kasreserve van het bedrijf werd.

Dat laatste is wat de aandacht van velen trok, omdat het op dat moment nogal revolutionair was. Een populaire crypto-analist via Ecoinometrics op Twitter, belichtte die gebeurtenis in een recente grafiek die de prestaties van BTC, MicroStrategy’s aandelen en de Nasdaq marktindex in dat tijdsbestek toont. Zoals de grafiek hieronder laat zien, hebben de eerste twee het aanzienlijk beter gedaan.

[mcrypto id=”8342″]

31/07/2021 – 09u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.