17 februari 2021

MicroStrategy koopt mogelijk nog eens $1 miljard aan Bitcoin

Business intelligence -bedrijf MicroStrategy wil nog één miljard dollar aan Bitcoin toevoegen bovenop de $3,5 miljard die het al bezit.

Business intelligence -bedrijf MicroStrategy heeft de prijsdetails bekendgemaakt voor de laatste verkoop van converteerbare senior notes (schuldbewijzen die bij een faillissement voorrang krijgen op andere schulden). Het schat dat de netto-opbrengst van de verkoop - die zal worden gebruikt om Bitcoin te kopen - tot $1 miljard kan oplopen als de investeerders de extra aangeboden obligaties kopen.

Het bedrijf verkoopt $900 miljoen aan schuldbewijzen in een onderhandse aanbieding aan institutionele beleggers. Deze investeerders kunnen desgewenst nog eens $150 miljoen aan obligaties kopen. MicroStrategy schat dat de netto-opbrengst $879 miljoen zal zijn, of ongeveer $1 miljard als de extra obligaties worden gekocht. Dit is het geld dat vervolgens zal gebruikt worden om Bitcoin te kopen.

De geschatte datum van het aanbod is 19 februari, over twee dagen. De obligaties vervallen in februari 2027, tenzij ze voor die tijd zijn teruggekocht. Na 20 februari 2024 kan MicroStrategy de senior notes inwisselen voor contanten.

MicroStrategy bezit al in totaal 71.079 Bitcoin. Het betaalde ongeveer $1,145 miljard voor zijn voorraad, die nu wordt gewaardeerd op ongeveer $3,5 miljard. Door deze Bitcoin-aankopen is de aandelenkoers van het bedrijf in slechts drie maanden tijd met 500% gestegen.

Dit is de tweede keer dat het een verkoopnota heeft gemaakt om Bitcoin te kopen. In december verkocht het $650 miljoen aan effecten met een conversieprijs van $397,99 per aandeel. Deze laatste verkoop heeft een veel hogere conversieprijs van $1.432,46 per aandeel.

Op Twitter zei Michael Saylor, CEO van MicroStrategy: "Bitcoin slaapt nooit, maat." Hij merkte ook op dat goud daalt sinds MicroStrategy begon met het kopen van Bitcoin, en noemde het "de superieure activa".


17/02/2021 - 16u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram