x Oud archief

MicroStrategy koopt nog eens $1 miljard aan Bitcoin en bezit nu 90.000 BTC

cryptostheen 1 min lezen

Business intelligence -bedrijf MicroStrategy verhoogde woensdag zijn belang in Bitcoin (BTC) met 27% na de aankoop van 19.452 munten, waardoor het totale bezit op 90.531 BTC neerkomt.

De aankoop van munten werden woensdag aangekondigd op de website van het bedrijf en werden naar verluidt gekocht voor ongeveer $52.765 per munt, wat neerkomt op een uitgave van iets meer dan $1 miljard.

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, zei dat de focus van het bedrijf nu tweeledig was: de onderneming voor analysesoftware laten groeien en meer Bitcoin kopen. Saylor zei:

“Het bedrijf blijft gefocust op onze twee bedrijfsstrategieën: het laten groeien van onze activiteit omtrent bedrijfsanalyse-software en het verwerven en houden van bitcoin.”

In de zes maanden sinds MicroStrategy zijn eerste investering van $250 miljoen in Bitcoin aankondigde, heeft het bedrijf meer dan $4 miljard uitgegeven aan het digitale activum. Saylor zei dat er geen plan was om binnenkort te stoppen met het kopen van BTC.

“Het bedrijf bezit nu meer dan 90.000 Bitcoins, wat onze overtuiging bevestigt dat Bitcoin, als ‘s werelds meest gebruikte cryptocurrency, kan dienen als een betrouwbare opslag van waarde. We zullen doorgaan met onze strategie om BTC te verwerven met overtollige contanten en we kunnen van tijd tot tijd, afhankelijk van de marktomstandigheden, obligaties of aandelen uitgeven bij kapitaalverhogende transacties met als doel de opbrengst te gebruiken om extra BTC te kopen.”

De waarde van de aankoop van MicroStrategy was hoger dan de cijfers die eerder door het bedrijf waren opgegeven, dat aankondigde dat het op 17 februari $900 miljoen zou ophalen om meer Bitcoin te kopen.

Phong Le, president en chief financial officer van MicroStrategy, zei dat de Bitcoin-aankopen de bekendheid van het merk als softwarebedrijf zouden vergroten en tegelijkertijd zouden dienen als een teken van vertrouwen in het netwerk van Bitcoin.

“Wij geloven dat onze Bitcoin-strategie, inclusief onze Bitcoin holdings en gerelateerde activiteiten ter ondersteuning van het Bitcoin blockchainnetwerk, complementair is aan onze softwarebusiness, door de bekendheid van ons merk te vergroten en kansen te bieden om nieuwe klanten te werven,” zei hij.


[mcrypto id=”8342″]

24/02/2021 – 21u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.