26 januari 2022

MicroStrategy onbewogen door marktvolatiliteit en maakt plannen bekend om meer Bitcoin (BTC) te blijven kopen

Het softwarebedrijf is één van de openbare bedrijven die heeft geïnvesteerd in Bitcoin, naast automaker Tesla (NASDAQ: TSLA) en betalingsgigant Square, dat onlangs werd omgedoopt tot Block (NYSE: SQ).

Hoewel de waarde van Bitcoin (BTC) de afgelopen maanden aanzienlijk is gedaald, is MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) van plan om te blijven investeren in het digitale activum, ondanks de aanbeveling om de bekendmaking door het bedrijf bij toekomstige aankopen aan te passen.

Volgens een rapport in The Wall Street Journal afgelopen dinsdag zei Chief Financial Officer Phong Le:

"Onze strategie voor Bitcoin is geweest om te kopen en vast te houden, dus in de mate dat we overtollige kasstromen hebben, of we andere manieren vinden om geld op te halen, blijven we het in BTC steken."

MicroStrategy was één van de eerste zakelijke spelers die dachten geld aan te houden in de grootste cryptomunt. CEO Michael Saylor meent dat het aanhouden van geld in een fiatvaluta minstens 15% van de koopkracht vermindert.

Als het gaat om zijn belangen, hield het bedrijf $2,41 miljard aan op 30 september, een stijging van $1,05 miljard tegenover het einde van 2020. MicroStrategy zei ook dat het in de eerste negen maanden van 2021 voor $2,04 miljard aan BTC in contanten had gekocht, een stijging ten opzichte van $425 miljoen in dezelfde tijd het jaar daarvoor.

Het analysesoftware- en dienstenbedrijf zal naar verwachting op 1 februari zijn winst van het vierde kwartaal bekendmaken.

De CFO zei dat MicroStrategy dit jaar BTC zal blijven kopen, maar dat het onzeker is of het bedrijf meer zal kopen dan vorig jaar en dat het niet van plan is om het digitale activum te verkopen.

MicroStrategy overweegt ook door Bitcoin gedekte obligaties te kopen als de markt liquider wordt, wat volgens hem binnen een jaar of twee zal gebeuren.

"We zijn voortdurend op zoek naar andere manieren om additief te zijn voor onze aandeelhouders als het gaat om Bitcoin.”

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft MicroStrategy opgedragen de manier waarop het zijn belangen in Bitcoin bekendmaakt in toekomstige deponeringen te herzien, zo blijkt uit brieven die vorige week openbaar zijn gemaakt. Beursgenoteerde bedrijven ontvangen vaak commentaarbrieven van de afdeling corporate finance van de SEC, die vragen stelt over hun openbaarmakingen of boekhoudpraktijken.

MicroStrategy had de volatiliteit van BTC verwijderd bij het gebruik van maatregelen die niet zijn gedefinieerd door algemeen aanvaarde boekhoudprincipes, of GAAP, in de Verenigde Staten.

"We maken bezwaar tegen uw aanpassing voor de waardeverminderingskosten in uw non-GAAP maatstaven", schreef de toezichthouder in een brief die op 3 december werd verstuurd.

De aandelen van MicroStrategy zijn sinds donderdag met bijna 25% gedaald en eindigden dinsdag op $365,05; de CFO schreef de daling voornamelijk toe aan een grotere sell-off in techaandelen en crypto gerelateerde aandelen.

Hoewel BTC maandag naar een dieptepunt van minder dan zeven maanden zakte, meer dan de helft lager dan de all-time high van $69.000 in november, is het digitale activum de afgelopen 24 uur weer opgeveerd en wordt het momenteel verhandeld op $37.356, een stijging van 3,2%.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram