x Oud archief

MicroStrategy vergroot zijn belangen in Bitcoin tot bijna $6 miljard

cryptostheen 2 min lezen

Softwarebedrijf MicroStrategy heeft de aankoop van nog eens 1.914 BTC afgerond. De munten werden gekocht voor ongeveer $94,2 miljoen in contanten tegen een gemiddelde prijs van $49.229 per Bitcoin.

De laatste aankoop werd bekendgemaakt via een tweet door Michael Saylor, CEO van het bedrijf. Het brengt hun totale bezittingen op 124.391 BTC, gekocht tegen een gemiddelde prijs van $30.196 per Bitcoin. De belangen in Bitcoin (BTC) zijn momenteel meer dan $5,8 miljard waard en maakt hen één van de grootste institutionele beleggers in de cryptomarkt.

Voor deze aankoop kocht MicroStrategy eerder deze maand al 1.434 munten bij voor in zijn schatkistreserves. Het bedrijf is vastbesloten om nog meer te kopen, aangezien Saylor van het kopen van Bitcoin een tweede mandaat heeft gemaakt. MicroStrategy is ook voor andere institutionele beleggers een investeringsvehikel geworden voor het verkrijgen van blootstelling aan Bitcoin. Alleen al in het derde kwartaal heeft MicroStrategy 9000 BTC aan zijn reserves toegevoegd.

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, is er stellig van overtuigd dat Bitcoin onder geen beding verkocht mag worden, omdat het een investering voor de lange termijn is. Dit wordt weerspiegeld in de investeringsstrategie van het bedrijf, die de uitgifte van langetermijnschuld inhoudt om fondsen te werven om het aankopen van BTC mogelijk te maken.

Het antwoord op de vraag wat MicroStrategy precies van plan is met hun grote voorraad als ze niet van plan zijn om te verkopen, werd onlangs door Saylor besproken tijdens een beleggersevenement van het bedrijf. Saylor merkte op dat MicroStrategy geen formele stappen heeft ondernomen om zijn Bitcoin te gebruiken, maar onthulde wel dat het bedrijf aan het onderzoeken is hoe het rendement kan genereren met de enorme investering door ze uit te lenen aan een vertrouwde derde partij of er een hypotheek op te vestigen.

“Er zijn misschien mogelijkheden om er een hypotheek op te vestigen en onder gunstige omstandigheden langetermijnschuld te genereren, die we als hefboom kunnen gebruiken tegenover onze Bitcoin, of we denken dat we het kunnen uitlenen aan een betrouwbare tegenpartij.”

Saylor legde uit dat deze stap veel potentie heeft, aangezien cryptoleningen (DeFi) al een bloeiende business is in de cryptomarkt. Wat nodig is, is dat MicroStrategy de juiste partner vindt om aan te lenen. Saylor sluit ook de mogelijkheid niet uit om in de toekomst obligaties op basis van zijn BTC uit te geven, hoewel hij het op dit moment nog te vroeg vindt om dat te overwegen.

De prijs van Bitcoin blijft de afgelopen week schommelen tussen een hoogtepunt van $51.956 en een dieptepunt van $46.574, volgens gegevens van Coingecko. Op het moment van schrijven wordt de grootste cryptomunt verhandeld rond $47.374, een stijging van 1,3% in de afgelopen 24 uur.

De trage prijsactie wordt toegeschreven aan de feestdagen en de anticipatie van de markt op het aflopen van meer dan 126.460 BTC optiecontracten ter waarde van ongeveer $5,95 miljard die vandaag aflopen, volgens gegevens van Coinglass.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.