9 juni 2021

MicroStrategy ziet interesse van $1,6 miljard voor nieuwe investering in Bitcoin

MicroStrategy heeft zijn aanbod verhoogd tot $500 miljoen, slechts een dag nadat het een aanbod van $400 miljoen had aangekondigd om Bitcoin te kopen.

MicroStrategy, het beursgenoteerde bedrijf dat vooral bekend staat om het op zijn balans houden van Bitcoin - heeft naar verluidt meer dan $1,6 miljard aan orders aangetrokken voor zijn laatste deal om meer BTC te kopen.

Zoals eerder gemeld door Dutch Crypto News, zei het bedrijf dat het $400 miljoen zou ophalen om BTC te kopen aan de hand van schuldbewijzen (senior secured notes). De netto-opbrengst van het aanbod zou gaan naar het kopen van Bitcoin. Het bedrijf verhoogde het bedrag dat het zou ophalen tot $500 miljoen.

Volgens Bloomberg werd het bedrijf overspoeld met een totale vraag van meer dan $1,6 miljard binnen een tijdsbestek van amper 24 uur, "inclusief de interesse van een groot aantal hedgefondsen".

De deal zou dergelijke fondsen een rendement bieden van iets meer dan 6%. Junk bonds staan ​​erom bekend hogere rendementen te bieden (en een hoger risico op wanbetaling). Jefferies, de investeringsbank, leidt het aanbod.

MicroStrategy kondigde officieel zijn aanbod aan in een verklaring, waarin het zei: "de kostprijs van het aanbod van $500 miljoen aan obligaties met vervaldatum 2028, zullen een jaarlijkse rente dragen van 6,125%."

"MicroStrategy schat dat de netto-opbrengst van de verkoop van de obligaties en de bijbehorende garanties ongeveer $488 miljoen zal bedragen, na aftrek van kortingen en commissies voor de eerste koper en geschatte aanbiedingskosten die door MicroStrategy moeten worden betaald. MicroStrategy is van plan de netto-opbrengst door de verkoop van de schuldbewijzen te gebruiken om extra Bitcoin te verwerven."

In totaal heeft MicroStrategy (MSTR) meer dan 92.000 Bitcoin verzameld, blijkt uit gegevens van BitcoinTreasuries.


09/06/2021 - 03u45
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram