27 mei 2021

Miljardair Carl Icahn zegt dat hij tot $1,5 miljard in crypto zal investeren

Miljardair Carl Icahn kan mogelijk tot $1,5 miljard in crypto investeren, waarbij hij opmerkt dat "een groot deel van de cryptocurrencies die vandaag wordt uitgegeven, niet zal overleven."

Voormalig crypto-scepticus Carl Icahn, oprichter van Icahn Enterprises, vertelde Bloomberg dat hij van plan is om de cryptomarkt op een “grote manier” te betreden - door een investering van ongeveer $1,5 miljard te maken.

Icahn is een investeerder en voormalig adviseur van de Trump-administratie, die volgens Forbes een nettowaarde van $15,6 miljard heeft. In 2018 vertelde Icahn aan CNBC dat crypto "belachelijk" is en voegde eraan toe: "misschien ben ik te oud voor ze, maar ik zou dat spul niet aanraken."

Maar woensdagnacht zei Icahn dat hij nu een grote investering overweegt en dat het op een grote manier de markt wil betreden en "niet door een paar munten of zo te kopen":

"Ik bedoel, een grote weg voor ons zou een miljard dollar, anderhalve miljard dollar zijn … ik ga het niet precies zeggen."

Icahn voegt zich bij een groeiende lijst van mede-miljardairs die de afgelopen 12 maanden hun toon hebben veranderd ten opzichte van de crypto-industrie. Toen hem werd gevraagd op welke cryptocurrencies hij zijn ogen had, liet de miljardair niet in zijn kaarten kijken en benadrukte hij dat:

“Een groot deel van de cryptocurrencies die vandaag wordt uitgegeven, zal niet overleven, maar we denken dat cryptocurrency in één of andere vorm er is om te blijven. Voor alle duidelijkheid: we hebben nog nooit cryptovaluta gekocht, maar we bestuderen het."

Icahn gelooft dat cryptocurrencies die niet op zijn minst dienen als waardeopslag (store of value), uit de markt zullen worden gespoeld omdat "daar een vorm van veiligheid van waarde moet zijn" om te overleven.

Icahn Enterprises is een Amerikaans conglomeraat van $14,5 miljard met investeringen in CVR, Pep Boys en Trump Entertainment Resorts.

Ryan Adams, voorstander van Ethereum (ETH) en oprichter van crypto-investeringsbedrijf Mythos Capital en Bankless, speculeerde op Twitter dat Icahn zijn opkomst in de media erop kan wijzen dat hij al op de cryptomarkt zit:

"Als Carl Icahn nog niet voor een miljard dollar aan ETH en BTC heeft gekocht, waarom zou hij dan aankondigen dat hij op het punt staat een miljard dollar aan ETH en BTC te kopen?"

De miljardair breidde zijn opvattingen over crypto verder uit naar Bloomberg en zei dat hij nu denkt dat de vele kritiek over de waarde van cryptocurrencies een “beetje verkeerd” is, omdat hij vraagtekens plaatst bij de intrinsieke waarde van de Amerikaanse dollar in vergelijking met crypto, wat een store of value kan zijn en waarmee u zich kan indekken tegen inflatie.

"Nou, wat is de waarde van fiatgeld zoals de dollar? De enige waarde is dat je er belasting mee kunt betalen."

Toen Icahn werd gevraagd "wat zijn uw gebruiksdoeleinden?" voor cryptocurrencies, sprak de 85-jarige over het Ethereum blockchainnetwerk en merkte op dat “het bij Ethereum de onderliggende blockchain is. Ethereum heeft dus twee dingen: je kunt het gebruiken als betalingssysteem en je kunt het gebruiken als store of value."

"Bitcoin is voor mij slechts een manier om waarde vast te houden", voegde hij eraan toe.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

27/05/2021 - 13u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram