x Oud archief

Moeilijkheidsgraad van Bitcoin bereikt hoogtepunt nu cryptominers 2 miljoen BTC achterna zitten

cryptostheen 1 min lezen

Net toen de miners van Bitcoin de 19 miljoenste BTC in omloop hielpen brengen, deed de moeilijkheidsgraad van het blockchainnetwerk hetzelfde door een historisch hoogtepunt te bereiken van 28,587 biljoen.

De Bitcoin (BTC) mining difficulty correleert met de hashrate die nodig is om blocks te delven, die momenteel een geschatte rekensnelheid van 192,35 exahash per seconde (EH/s) vereist.

Bitcoin (BTC) moeilijkheidsgraad // Bron: Bitinfocharts

Ter ondersteuning van de piek in de moeilijkheidsgraad van het netwerk hield de hashrate van Bitcoin het hele jaar stand, met een historisch hoogtepunt van 229,45 EH/s op 13 februari.

Bitcoin (BTC) gemiddelde rekensnelheid per dag // Bron: Bitinfocharts

Een hogere hashrate zorgt voor meer veerkracht tegen double-spending aanvallen, wat het proces is van het terugdraaien van transacties over de blockchain door bij te dragen aan ten minste 51% van de totale rekensnelheid.

Terug op 4 maart, ruwweg een maand voor het bereiken van een hoogtepunt, ondervond de moeilijkheidsgraad een lichte daling van 27,96 biljoen naar 27,55 biljoen, die uiteindelijk daalde naar 27,45 biljoen tot afgelopen woensdag. Daarvoor, groeide het veerkrachtige blockchainnetwerk consistent sinds juli 2021.

Met nog slechts 2 miljoen BTC over als beloning en een toestroom van mensen en bedrijven van over de hele wereld die het digitale activum willen delven, zal het netwerk naar verwachting steeds sterker worden terwijl het de bloeiende community ondersteunt. Er wordt geschat dat de resterende 2 miljoen BTC (van de totale voorraad van 21 miljoen) uiteindelijk ruwweg tegen het jaar 2140 gedolven zullen zijn, als gevolg van factoren zoals Bitcoin block halvings.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.