4 april 2022

Moeilijkheidsgraad van Bitcoin bereikt hoogtepunt nu cryptominers 2 miljoen BTC achterna zitten

De rekensnelheid van Bitcoin (BTC) heeft het hele jaar door stand gehouden als aanvulling op het nieuwe record voor de moeilijkheidsgraad van het netwerk.

Net toen de miners van Bitcoin de 19 miljoenste BTC in omloop hielpen brengen, deed de moeilijkheidsgraad van het blockchainnetwerk hetzelfde door een historisch hoogtepunt te bereiken van 28,587 biljoen.

De Bitcoin (BTC) mining difficulty correleert met de hashrate die nodig is om blocks te delven, die momenteel een geschatte rekensnelheid van 192,35 exahash per seconde (EH/s) vereist.

Bitcoin (BTC) moeilijkheidsgraad // Bron: Bitinfocharts

Ter ondersteuning van de piek in de moeilijkheidsgraad van het netwerk hield de hashrate van Bitcoin het hele jaar stand, met een historisch hoogtepunt van 229,45 EH/s op 13 februari.

Bitcoin (BTC) gemiddelde rekensnelheid per dag // Bron: Bitinfocharts

Een hogere hashrate zorgt voor meer veerkracht tegen double-spending aanvallen, wat het proces is van het terugdraaien van transacties over de blockchain door bij te dragen aan ten minste 51% van de totale rekensnelheid.

Terug op 4 maart, ruwweg een maand voor het bereiken van een hoogtepunt, ondervond de moeilijkheidsgraad een lichte daling van 27,96 biljoen naar 27,55 biljoen, die uiteindelijk daalde naar 27,45 biljoen tot afgelopen woensdag. Daarvoor, groeide het veerkrachtige blockchainnetwerk consistent sinds juli 2021.

Met nog slechts 2 miljoen BTC over als beloning en een toestroom van mensen en bedrijven van over de hele wereld die het digitale activum willen delven, zal het netwerk naar verwachting steeds sterker worden terwijl het de bloeiende community ondersteunt. Er wordt geschat dat de resterende 2 miljoen BTC (van de totale voorraad van 21 miljoen) uiteindelijk ruwweg tegen het jaar 2140 gedolven zullen zijn, als gevolg van factoren zoals Bitcoin block halvings.


Cryptocurrencies en blockchaintechnologie - Nog steeds veel vragen, maar weinig antwoorden? Lees meer in de Crypto Gids (FAQ) van Dutch Crypto News

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram