28 augustus 2021

Morgan Stanley bezit meer dan 1 miljoen aandelen in Grayscale Bitcoin Trust

Volgens een aangifte bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft bankgigant Morgan Stanley een behoorlijk aantal aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in bezit.

Uit gegevens van de SEC blijkt dat meer dan 30 fondsen van Morgan Stanley grote hoeveelheden GBTC-aandelen bezitten. De grootste lijkt Morgan's Insight Fund te zijn met meer dan 928.051 ter waarde van ongeveer $36 miljoen of meer dan 700 Bitcoin (BTC).

Maar ook het Morgan Stanley Institutional Fund Inc, het Morgan Stanley Institutional Trust, het Morgan Stanley Variable Insurance Fund en anderen lijken grote bedragen te hebben.

Op 28 juni 2021, toen Bitcoin nog handelde in de lage regio rond $30.000, onthulde Morgan Stanley een grote positie op GBTC via hun Europe Opportunity Fund.

Zoals gemeld door DutchCryptoNews, bezat de bank 28.298 aandelen. De investering werd gewaardeerd op ongeveer $1 miljoen, relatief klein vergeleken met de huidige aangiftes.

Bitcoin (BTC) onder beheer van Grayscale // Bron: Bybt.com

Een paar maanden eerder werd de bankgigant de eerste in de VS gevestigde financiële instelling die haar klanten blootstelling biedt aan Bitcoin fondsen. Met meer dan $4 biljoen aan activa onder beheer (AUM), heeft de bank zich meer toegelegd op de crypto-industrie.

Morgan Stanley en andere grote spelers willen een stuk van Bitcoin

Naast zijn grote positie in het Grayscale Bitcoin Trust, heeft Morgan Stanley geïnvesteerd in bedrijven die gebaseerd zijn op de crypto-industrie. In april voegde de bank meer blootstelling toe via 12 investeringsvehikels.

Ook was de bank een grote investeerder in een cryptobedrijf dat wordt ondersteund door Coinbase. Morgan Stanley leidde een serie B financiering van $48 miljoen van het op blockchain gebaseerd platform Securitize.

Wells Fargo, JP Morgan, Goldman Sachs en dus bijna elke grote bank in de Verenigde Staten lijkt meer blootstelling aan Bitcoin te willen toevoegen via verschillende investeringen.

De populaire cryptobeurs Coinbase heeft van deze interesse geprofiteerd doordat JP Morgan en andere grote spelers, grote hoeveelheden van de COIN-aandelen hebben opgekocht.

De aangiftes van afgelopen week door Morgan Stanley zou een nieuwe golf van adoptie op gang kunnen brengen, vergelijkbaar met de golf die de prijs van BTC begin 2021 naar onbekend terrein bracht.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


28/08/2021 - 17u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram