18 maart 2021

Morgan Stanley maakt investeren in Bitcoin mogelijk voor kapitaalkrachtige klanten

De publieke acceptatie van Bitcoin blijft groeien nu Morgan Stanley een nieuwe opstap biedt voor regulier kapitaal. Voorlopig geeft de bank enkel toegang aan rijkere klanten.

Institutionele bankmacht Morgan Stanley lijkt Bitcoin zijn goedkeuring te hebben gegeven. Op basis van nieuwe informatie via een "interne memo", zoals gerapporteerd door CNBC, zal Morgan Stanley klanten toegang geven tot Bitcoin (BTC) -investeringen, zij het alleen onder specifieke voorwaarden.

Volgens bronnen bij CNBC zal de mogelijkheid naar verwachting in april worden geopend.

"De investeringsbank, een gigant in vermogensbeheer met $4 biljoen aan activa van klanten, vertelde zijn financiële adviseurs woensdag in een interne memo dat het toegang zal lanceren tot drie fondsen die blootstelling aan Bitcoin mogelijk maken, beheerd door mensen met directe kennis van de zaak.”

Het aantal van institutionele investeerders is het afgelopen jaar aanzienlijk gestegen, waarbij spelers zoals MicroStrategy, Tesla en Square grote stapels BTC hebben gekocht.

Klanten onder vermogensbeheer van Morgan Stanley kunnen toegang krijgen tot Bitcoin via Galaxy Digital's Bitcoin Fund LP en Institutional Bitcoin Fund LP, evenals FS Investments' FS NYDIG Select Fund, hoewel de toewijzing beperkt is tot 2,5% van het totale vermogen van elke klant.

Cliënten moeten ook de status van geaccrediteerde investeerder hebben, een kapitaal van $2 miljoen of meer bij Morgan Stanley aanhouden en een bepaalde accountgeschiedenis verworven hebben. Dat minimum verhoogt tot $5 miljoen voor klanten van beleggingsondernemingen. Elk fonds wordt ook geleverd met minimale investeringsvoorwaarden, merkte CNBC op.

Bitcoin heeft een lange weg afgelegd sinds de start in 2009. Nu het in prijs is gestegen van minder dan $1 tot meer dan $60.000, wordt BTC nu algemeen aanvaard als een levensvatbare investering. Groter dan tal van opmerkelijke bedrijven, heeft de totale marktkapitalisatie van Bitcoin ook de grens van $1 biljoen overschreden. Hoewel het een belangrijke status heeft verworven in de publieke belangstelling, heeft BTC nog steeds terrein te dekken om een ​​hoofdbestanddeel van de investeringswereld te worden.


18/03/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram