x Oud archief

Morgan Stanley verdubbelt blootstelling aan Bitcoin met meer aandelen van Grayscale (GBTC)

cryptostheen 1 min lezen

De grote Amerikaanse bankgigant Morgan Stanley heeft zijn aandelen in het Grayscale Bitcoin Trust sinds april meer dan verdubbeld.

Volgens een rapport van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, of SEC, ingediend op 27 september, bezat het Morgan Stanley Europe Opportunity Fund, dat belegt in gevestigde en opkomende bedrijven in heel Europa, 58.116 aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust, of GBTC, op 31 juli. Op het moment van schrijven is de prijs van GBTC $34,28, waardoor de blootstelling van de investeringsbank aan Bitcoin (BTC) ruwweg $2 miljoen bedraagt – Morgan Stanley meldde dat de aandelen $2,4 miljoen hebben gekost.

Uit eerdere aangiftes blijkt dat Morgan Stanley zijn aandelen in GBTC sinds april met meer dan 105% heeft verhoogd. Zo werd er onder andere in juni gemeld dat de investeringsbank 28.298 GBTC in bezit had, op dat moment ruwweg $1,3 miljoen waard.

Morgan Stanley heeft in 2021 meer blootstelling aan BTC gekregen. Het Europe Opportunity Fund van het bedrijf streeft naar maximale vermogensgroei door te beleggen in “hoogwaardige gevestigde en opkomende” in Europa gevestigde bedrijven die het team beschouwt als “ondergewaardeerd op het moment van aankoop.”

In april kondigde de investeringsbank aan dat het blootstelling aan Bitcoin zou toevoegen aan 12 beleggingsfondsen via Grayscale en derivaten die in contanten worden afgewikkeld. De bank leidde later een financieringsronde van $48 miljoen voor Securitize, een tokenization-platform ondersteund door Coinbase – de actie vertegenwoordigde Morgan Stanley’s eerste uitstapje als kapitaalinvesteerder in de blockchainindustrie.

Ark Invest onder CEO Cathie Wood heeft ook een aanzienlijke investering in het cryptofonds van Grayscale. In juli meldde het investeringsbedrijf dat het meer dan 450.000 GBTC-aandelen had gekocht in twee afzonderlijke aankopen. Op het moment van schrijven hebben Ark Invest en haar institutionele fondsen meer dan 8,3 miljoen GBTC-aandelen, waardoor haar GBTC-belangen ruwweg 0,69% van haar volledige portefeuille uitmaken.

[mcrypto id=”8342″]

28/09/2021 – 02u45
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.