x Oud archief

Motley Fool geeft koopadvies voor Bitcoin en investeert $5 miljoen, met 10x in 15 jaar als doel

cryptostheen 2 min lezen

Ondanks zijn naam staat The Motley Fool bekend om het verstrekken van hoogstaand investeringsadvies. Vandaag adviseerde het zijn lezers om Bitcoin te kopen.

Daarnaast koopt het particuliere investeringsadviesbureau ook zelf $5 miljoen van de grootste cryptocurrency, dat momenteel wordt verhandeld tegen een recordhoogte van meer dan $52.000.

“We kopen geen te dure ETF’s als onze route naar Bitcoin. We kopen Bitcoin rechtstreeks.”

“Hoewel Bitcoin op korte termijn zeer waarschijnlijk volatiel kan blijven, denken we dat het op lange termijn 10x potentieel heeft ten opzichte van de huidige niveaus als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille”, zei de website vandaag in een post. “We zijn van plan deze Bitcoin-investering vele jaren vast te houden.”

[cryptocurrency_widget type=”table-quotes” template=”basic2″ color=”black” assets=”BTC~EUR,BTC~USD” fields=”logo_name,price,change_pct_24h,market_cap” display_header=”true” display_chart=”false” pagination=”false” rows_per_page=”5″ sort_field=”logo_name_link” sort_direction=”asc” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled” markups=”{name},{name},{name},{name}” urls=”/crypto/{symbol_from}”]

Het noemde drie redenen voor zijn investering in Bitcoin. Ten eerste gelooft het dat Bitcoin uiteindelijk een betere waardeopslag (store of value) zal worden dan goud. Ten tweede, als de prijs stabiliseert, kan BTC ook als ruilmiddel worden gebruikt. Ten slotte ziet het bedrijf het als een afdekking tegen inflatie (hedge).

In tegenstelling tot business intelligence -bedrijf MicroStrategy, dat een iets agressievere Bitcoin-koopstrategie heeft gevolgd, gaat The Motley Fool niet all-in op BTC.

Als onderdeel van zijn 10x-campagne, zo genoemd omdat het zich richt op investeringen die het potentieel hebben om 1000% rendement te behalen, raadt het aan om 30 afzonderlijke aandelen aan te houden gedurende een periode van ten minste vijf jaar. Met een diverse portefeuille valt het denkwerk gedeeltelijk weg, zelfs als sommige activa niet goed uitkomen, zullen de grote winnaars een royaal rendement teruggeven.

Mocht de voorspelling van het bedrijf waar blijken te zijn, dan zal Bitcoin de komende 15 jaar $500.000 passeren. The Motley Fool zegt dat het al een ruime tijd solide resultaten met zijn investeringen kan aantonen.

The Motley Fool heeft tot dusver 10 van zijn investeringskeuzes voor de 10x-portefeuille tot nu toe benoemd, waaronder cloud computing -bedrijf Appian Corporation, het Zwitserse biotechbedrijf CRISPR Therapeutics, het cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, het e-commerceplatform Etsy, het genetisch testplatform Fulgent, verzekeraar Lemondate, social media platform Pinterest, mobiel gaming platform Skillz en videocommunicatie-bedrijf Zoom. Het is opvallend dat veel van deze aandelen al reeds waren aanbevolen in de andere beleggingsdiensten van het bedrijf.

Het adviesbureau is al jaren op de hoogte van cryptocurrencies, met een analyse uit 2017 die toen suggereerde dat de grootste concurrent van Bitcoin niet Ethereum was, maar Litecoin.


[mcrypto id=”8342″]

Eenvoudig cryptocurrencies kopen in België of Nederland kan met Bancontact, iDEAL, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

18/02/2021 – 01u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.