x Oud archief

Na Binance zal ook cryptobeurs Kraken zijn activiteiten verhogen in de Verenigde Arabische Emiraten nu regionale concurrentie toeneemt

cryptostheen 1 min lezen

Na het ontvangen van regelgevende toestemming van de Abu Dhabi Global Market (ADGM) en de Financial Services Regulatory Authority voor zijn lokale debuut, zal Kraken de eerste cryptobeurs worden die directe financiering en handel in dirhams tegen Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), en een verscheidenheid aan andere cryptomunten biedt, volgens een rapport van CNBC.

In gesprek met CNBC zei Curtis Ting, Kraken managing director voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika:

“We zijn ongelooflijk enthousiast dat we onze activiteiten direct in de ADGM zelf kunnen opzetten om een platform voor virtuele activa te exploiteren dat eindelijk handelsparen met de dirham aanbiedt voor beleggers in de regio.”

Hij voegde eraan toe:

“Voor ons is het echt belangrijk om de toegang tot wereldwijde markten en wereldwijde liquiditeit te vergemakkelijken door ervoor te zorgen dat beleggers en handelaren in hun regio toegang hebben tot lokale fiatvaluta’s.”

Volgens Kraken vertegenwoordigt het debuut in de Verenigde Arabische Emiraten een grotere uitstap in een winstgevende sector die steeds aantrekkelijker wordt. Het Midden-Oosten is één van ‘s werelds snelst groeiende marktplaatsen voor cryptomunten, goed voor 7% van de wereldwijde handelsvolumes, volgens gegevens van Chainalysis.

Jaarlijks verhandelen de VAE voor bijna $25 miljard aan cryptocurrencies. Op basis van statistieken van juli 2020 tot juni 2021, staat het op de derde plaats qua volume, achter Libanon ($26 miljard) en Turkije ($132,4 miljard).

In maart kreeg de grootste cryptobeurs ter wereld, Binance, toestemming om zaken te doen in Abu Dhabi waarbij het bedrijf meer dan 100 jobs in het land zal invullen, waardoor het zijn activiteiten in het Midden-Oosten uitbreidt.

Ondertussen heeft Bybit ook toestemming gekregen om een regionaal hoofdkwartier in Dubai te vestigen. FTX heeft ook een vergunning gekregen om virtuele activa te exploiteren in Dubai en is van plan om in de nabije toekomst een regionaal hoofdkantoor te openen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.