3 mei 2022

Na Binance zal ook cryptobeurs Kraken zijn activiteiten verhogen in de Verenigde Arabische Emiraten nu regionale concurrentie toeneemt

In een zet om uit te breiden naar het Midden-Oosten, zal Kraken een regionaal hoofdkantoor vestigen in Abu Dhabi na het ontvangen van een licentie om een gereguleerd crypto handelsplatform te exploiteren in de Verenigde Arabische Emiraten.

Na het ontvangen van regelgevende toestemming van de Abu Dhabi Global Market (ADGM) en de Financial Services Regulatory Authority voor zijn lokale debuut, zal Kraken de eerste cryptobeurs worden die directe financiering en handel in dirhams tegen Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), en een verscheidenheid aan andere cryptomunten biedt, volgens een rapport van CNBC.

In gesprek met CNBC zei Curtis Ting, Kraken managing director voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika:

"We zijn ongelooflijk enthousiast dat we onze activiteiten direct in de ADGM zelf kunnen opzetten om een platform voor virtuele activa te exploiteren dat eindelijk handelsparen met de dirham aanbiedt voor beleggers in de regio."

Hij voegde eraan toe:

"Voor ons is het echt belangrijk om de toegang tot wereldwijde markten en wereldwijde liquiditeit te vergemakkelijken door ervoor te zorgen dat beleggers en handelaren in hun regio toegang hebben tot lokale fiatvaluta's."

Volgens Kraken vertegenwoordigt het debuut in de Verenigde Arabische Emiraten een grotere uitstap in een winstgevende sector die steeds aantrekkelijker wordt. Het Midden-Oosten is één van 's werelds snelst groeiende marktplaatsen voor cryptomunten, goed voor 7% van de wereldwijde handelsvolumes, volgens gegevens van Chainalysis.

Jaarlijks verhandelen de VAE voor bijna $25 miljard aan cryptocurrencies. Op basis van statistieken van juli 2020 tot juni 2021, staat het op de derde plaats qua volume, achter Libanon ($26 miljard) en Turkije ($132,4 miljard).

In maart kreeg de grootste cryptobeurs ter wereld, Binance, toestemming om zaken te doen in Abu Dhabi waarbij het bedrijf meer dan 100 jobs in het land zal invullen, waardoor het zijn activiteiten in het Midden-Oosten uitbreidt.

Ondertussen heeft Bybit ook toestemming gekregen om een regionaal hoofdkwartier in Dubai te vestigen. FTX heeft ook een vergunning gekregen om virtuele activa te exploiteren in Dubai en is van plan om in de nabije toekomst een regionaal hoofdkantoor te openen.

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram