x Oud archief

Na Bitcoin en Ethereum, CoinShares kondigt fysiek gesteunde Litecoin ETP aan

cryptostheen 2 min lezen

Litecoin, ‘s werelds negende grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, zal binnenkort een institutionele notering krijgen in de vorm van een exchange-traded product (ETP) in Zwitserland, volgens een persbericht van crypto-investeringsfirma CoinShares.

De beleggingsproducten van het bedrijf bieden blootstelling aan Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), en aan een Litecoin (LTC) -product, die nu beschikbaar zijn voor in aanmerking komende institutionele en individuele beleggers in heel Europa.

De details

Het product, genaamd ‘CoinShares Physical Litecoin’, is één van de allereerste op Litecoins gebaseerde beleggingsproducten die op een gereguleerde beurs in Europa wordt gelanceerd.

Het zou worden genoteerd op de gereguleerde SIX Swiss Exchange onder ticker ‘LITE.’ Elke eenheid van LITE wordt bij de lancering ondersteund met 0,20 LTC ($45 op moment van schrijven), waardoor beleggers passieve blootstelling krijgen aan de oorspronkelijke activa van het Litecoin blockchainnetwerk.

ETP’s zijn institutionele producten die een onderliggend activum vertegenwoordigen en op de open markt worden verhandeld, vergelijkbaar met aandelen en obligaties.

Dergelijke producten zijn momenteel één van de weinige manieren voor traditionele beleggers om blootstelling aan cryptocurrencies te krijgen – in tegenstelling tot het kopen van spotactiva op een “ongereguleerde, onbetrouwbare” crypto exchange.

En hoewel Bitcoin en Ethereum al vergelijkbare ETP’s hebben op de Europese markt, zijn er maar een paar op Litecoin gericht. Maar dat aantal groeit gestaag.

“LITE komt op de hielen na de lancering van onze Bitcoin en Ethereum productlanceringen in 2021 en zal profiteren van dezelfde robuuste en transparante fysiek ondersteunde productstructuur”, zei CoinShares-hoofd van product Townsend Lansing in een verklaring.

Waarom een ​​Litecoin ETP?

Litecoin wordt sinds een lange tijd benoemd als het ‘digitale zilver’ alternatief voor Bitcoin (het ‘digitale goud’). Het werd in oktober 2011 gelanceerd – als één van de eerste Bitcoin forks – door voormalig Google-ingenieur Charlie Lee en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste cryptocurrencies.

Enkele van de verschillende voordelen ten opzichte van Bitcoin zijn snellere transactietijden, lagere kosten en snellere bloktijden (van 2,5 minuten). Er komen binnenkort nieuwere en betere privacy-functies in de ‘Mimblewimble’-upgrade, waardoor de cryptocurrency een sterke duw in de rug krijgt aan zijn fundamentele kant.

“Nu de vraag naar digitale activa onder de traditionele investeerders gestaag toeneemt, beginnen we een sterke groei van de vraag naar investeringsproducten buiten de twee belangrijkste dominante netwerken te zien”, aldus Frank Spiteri, Chief Revenue Officer bij CoinShares.

Ondertussen brengt de lancering de beleggingsproducten van CoinShares op zeven. Het bedrijf heeft meer dan $4 miljard aan activa onder beheer op zijn platform, waarvan ongeveer tweederde is blootgesteld aan Bitcoin en een klein, maar groeiend aandeel in Ethereum. Maar zou Litecoin dat kunnen veranderen?


[mcrypto id=”8449″]

08/04/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.