x Oud archief

Na CFTC boete van $6,5 miljoen vertraagt Coinbase zijn aandelennotering

cryptostheen 2 min lezen

Na het vereffenen van de beschuldigingen van onjuiste rapportage over het beursvolume en “zelfhandel” met de CFTC, zijn er rapporten verschenen dat cryptocurrency-beursgigant Coinbase zijn aandelennotering naar volgende maand zal opschuiven. Eerder werd verwacht dat het bedrijf reeds in maart naar de beurs zou gaan.

Afgelopen weekend kondigde de Commodity Futures Trading Commission een schikking aan met Coinbase over beschuldigingen dat het bedrijf onnauwkeurig handelsgegevens over Bitcoin rapporteerde en dat een werknemer ‘zelf handelde’ om de illusie van volume en vraag naar Litecoin te creëren.

“Het rapporteren van valse, misleidende of onnauwkeurige transactie-informatie ondermijnt de integriteit van de prijsstelling van digitale activa”, aldus Vincent McGonagle, waarnemend directeur handhaving CFTC. “Deze handhavingsactie geeft de boodschap af dat de commissie altijd zal optreden om de integriteit en transparantie van dergelijke informatie te waarborgen.”

Het rapport van CFTC zegt dat Coinbase tussen januari 2015 en september 2018 twee geautomatiseerde handelsprogramma’s exploiteerde, Hedger en Replicator. Hoewel de beurs het gebruik van een handelsprogramma openbaarde, hebben ze niet onthuld dat ze er twee gebruikten die vaak overeenkwamen met transacties.

Als gevolg hiervan leverde de Coinbase API frauduleuze handelsgegevens aan entiteiten zoals de CME Bitcoin Real Time Index en CoinMarketCap, evenals NYSE Bitcoin Index via “directe verzending” vanuit Coinbase.

De CFTC merkt op dat deze vervalste gegevens “mogelijk hebben geleid tot een waargenomen volume en liquiditeitsniveau van digitale activa, waaronder Bitcoin, dat vals, misleidend of onnauwkeurig was.”

Bovendien merkt de aankondiging op dat een werknemer in 2016 opzettelijk overeenkomende LTC / BTC transacties plaatste gedurende een periode van zes weken om de illusie van liquiditeit en vraag naar LTC te creëren. De CFTC vond Coinbase “plaatsvervangend aansprakelijk” voor deze frauduleuze transacties.

De totale boete voor deze aanklacht is $6,5 miljoen.

Beursnotering vertraagd

Na de schikking met de CFTC zei een rapport afgelopen weekend van Bloomberg dat de beurs hun directe beursnotering heeft uitgesteld tot volgende maand.

Onder verwijzing naar “mensen die bekend zijn met de kwestie”, zei Bloomberg dat de plannen voor een aandelenaanbieding in maart op de Amerikaanse beurzen “zijn uitgegleden” en dat er geen verdere details werden verstrekt.

Eerder deze maand citeerde anonieme bronnen bij Bloomberg dat Justin Sun de veiling van Christie’s Beeple NFT had gewonnen voor een bedrag van $70 miljoen, wat later vals bleek te zijn. Binance werd vervolgens onderzocht door de CFTC omdat het Amerikaanse burgers toestond illegale transacties te laten maken. Binance CEO Changpeng Zhao ontkende krachtig de beweringen in het rapport.


22/03/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.