10 juni 2021

Na goedkeuring van Bitcoin als wettig betaalmiddel wil El Salvador cryptomining aangedreven door vulkanen stimuleren

Bitcoin wordt in El Salvador vanaf vandaag gezien als een wettig betaalmiddel terwijl het Latijns-Amerikaanse land van plan is om energie uit vulkanen te halen voor het delven van de cryptocurrency.

De plannen van Nayib Bukele voor de crypto-industrie in El Salvador zijn nog steeds in beweging, en de president roept nu op tot een geothermisch energiebedrijf om bepaalde faciliteiten beschikbaar te stellen aan Bitcoin miners.

In een tweet op woensdag van Bukele zei de president dat hij Mynor Gil, de president van het staatsbedrijf LaGeo, instructies zou geven om het delven van Bitcoin (BTC) te vergemakkelijken "met zeer goedkope, 100% schone, 100% hernieuwbare, emissievrije energie” van de vulkanen van het land. Het bedrijf exploiteert de enige twee geothermische energiecentrales in El Salvador, gevestigd in de regio's Ahuachapán en Berlín, met aangekondigde plannen om nieuwe faciliteiten te bouwen in San Vicente en Chinameca.

Meer dan de helft van de energie van het land komt van hernieuwbare energie, met een geïnstalleerd vermogen van geothermische energie - El Salvador is de thuisbasis van 23 actieve vulkanen - van meer dan 200 megawatt. Rapporten suggereren echter dat het potentieel voor geothermische energie van El Salvador dichter bij 644 MW ligt, wat betekent dat LaGeo momenteel ongeveer 31% van de beschikbare stroomopwekking benut. Volgens gegevens van de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index gebruikt Bitcoin meer dan 116,7 terawattuur elektriciteit per jaar.

De oplossingen voor de miningsector staat midden in een lange lijst van acties die Bukele de afgelopen dagen heeft ondernomen. Tijdens de Bitcoin 2021 -conferentie in Miami afgelopen weekend, vertelde de president van El Salvador de aanwezigen via een opgenomen bericht dat hij een wetsvoorstel zou indienen om Bitcoin een wettig betaalmiddel in het land te maken - een voorstel dat met een overtuigende meerderheid werd aangenomen in de Wetgevende Vergadering van het land.

Op het moment van publicatie is de prijs van Bitcoin $37.475, een stijging van meer dan 12% in de afgelopen 24 uur.


10/06/2021 - 01u45
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram