26 maart 2022

Nayib Bukele reageert op Amerikaans wetsvoorstel tegen de adoptie van Bitcoin in El Salvador

Volgens Bukele, de president van El Salvador, toont het laatste wetsvoorstel van de Verenigde Staten dat de Amerikaanse overheid niet voor vrijheid staat.

De Amerikaanse senaat heeft afgelopen week zijn ‘Accountability for Cryptocurrency in El Salvador (ACES) Act’ door de commissie geloodst en het wetsvoorstel staat op het punt om door de senaat te worden gestemd. Nayib Bukele heeft vol woede op Twitter gereageerd over het idee.

“De regering van de VS is bang voor wat wij hier doen” - Bukele

In een tweet zei de president van El Salvador:

"De regering van de VS staat NIET voor vrijheid en dat is een bewezen feit. Dus zullen wij voor vrijheid opkomen. Game on! Bitcoin is FU geld!"

De leider van het land zei dit in reactie op het nieuws dat de ACES Act, kort voor de ‘Accountability for Cryptocurrency in El Salvador (ACES) Act’, een commissiehoorzitting had doorstaan en dat de Amerikaanse senaat klaar was om er over te stemmen.

In februari werd de ACES Act ingediend door tweepartijdige senatoren, waaronder de republikeinse senatoren James Risch en Bill Cassidy en de democratische senator Bob Menendez. De details van het wetsvoorstel zijn bedoeld om potentiële risico's voor Amerika als gevolg van de invoering van Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel door El Salvador te identificeren en hierop voorbereid te zijn. Gisteren zei senator Risch:

"Nu El Salvador Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft ingevoerd, is het belangrijk dat we de potentiële risico's voor het Amerikaanse financiële systeem begrijpen en beperken."

De leider van El Salvador ziet de acties van de Verenigde Staten als een bedreiging voor de soevereiniteit van het land. Dat zei hij ook toen het wetsvoorstel in februari voor het eerst werd ingediend, waarbij hij impliceerde dat het Amerika niet aanging welk beleid El Salvador intern voerde.

"OK boomers … Je hebt 0 jurisdictie over een soevereine en onafhankelijke natie. We zijn niet jullie kolonie, jullie achtertuin, of jullie voortuin. Bemoei je niet met onze interne aangelegenheden. Probeer niet iets te controleren wat je niet kunt controleren," zei Bukele.

Bukele verklaarde gisteren geschokt te zijn dat de VS zich bedreigd zou voelen door het intern beleid van El Salvador. Hij zei: "Nooit in mijn stoutste dromen had ik gedacht dat de regering van de VS bang zou zijn voor wat wij hier doen."

Verschillende cryptofanaten hebben zich onder zijn tweets geschaard om hun steun te betuigen aan het perspectief van de president, waaronder de director of digital strategy van het parlement van Canada, Tristan Lamonica, die reageerde met: "Betekent dat je iets goed doet, blijf ze verslaan."

Bukele verduidelijkt de reden voor uitstel van Bitcoin obligaties

El Salvador heeft vorig jaar voor het eerst Bitcoin als wettig betaalmiddel ingevoerd; sindsdien heeft het Midden-Amerikaanse land plannen geschetst om een ‘Bitcoin obligatie’ te lanceren en een ‘Bitcoin stad’ te bouwen. De lancering van de ‘volcano bond’ was oorspronkelijk gepland tussen 15 en 20 maart.

Echter heeft El Salvador de lancering van de op BTC gebaseerde obligatie uitgesteld, aangekondigd door de minister van financiën van het land met als mededeling dat de obligatie mogelijk tot september 2022 zou worden uitgesteld.

Bukele verduidelijkte dat het niet is zoals voorgesteld, maar dat het slechts een kort uitstel is als gevolg van ander beleid dat voorrang kreeg in het parlement, eraan toevoegend dat de obligatie zou worden uitgegeven in samenwerking met Bitfinex.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram