17 juli 2021

Negatief sentiment voor Bitcoin kan leiden tot prijsstijging: Santiment

Het analyseplatform Santiment gelooft dat ondanks het huidige negatieve sentiment over Bitcoin op Twitter, er een prijsstijging zou kunnen volgen die investeerders opnieuw zal verrassen.

Volgens de tweet gepubliceerd door het crypto-analysebedrijf Santiment, is op dit moment het Bitcoin sentiment op Twitter negatief. Echter, terwijl het gebeurt, is er een hogere mate van een mogelijke prijsstijging.

"Twitter Bitcoin sentiment blijft negatief."

De analisten hebben getwitterd dat volgens wat hun algoritme kan lezen, het Bitcoin sentiment op Twitter in een neerwaartse trend blijft.

Echter, zoals de experts van het bedrijf uitleggen, hoe negatiever het sentiment wordt, des te hoger is de mate van een potentiële prijsrally. Ze denken zelfs dat de stijging in de prijs van BTC die zou kunnen volgen, de community sterk zal verrassen.

Veel handelaren verwachten een prijsdaling, dat is een goede zaak voor de bulls.

Bovendien heeft de Bitcoin Fear and Greed Index het niveau 15 bereikt, wat staat voor extreme angst. De laatste keer dat de index dit niveau bereikte was in maart 2020, toen de vlaggenschip cryptomunt op de ‘Zwarte Donderdag’ in slechts één dag een daling van 50 procent te verwerken kreeg.

Volgens experts leidt extreme angst in de cryptomarkt en een negatief sentiment onder beleggers naar betere alternatieven en kan het een teken zijn van een aankomende bull run.

Bij het uitzoomen, was er op Telegram onder kenners de laatste weken dan weer wat meer hopium te vinden, zo heeft de analist Stylecrypto enkele grafieken gepubliceerd over een merkwaardige gelijkenis tussen de beweging van vandaag, 2013 en 2018.

De grafieken tonen een piek voor BTC rond april, gevolgd door een daling die enkele maanden aanhield.

2013 - BTC / USD (wekelijkse grafiek) - BLX index // Bron: Stylecrypto, Tradingview
2018 - BTC / USD (wekelijkse grafiek) - BLX index // Bron: Stylecrypto, Tradingview
2021 - BTC / USD (wekelijkse grafiek) - BLX index // Bron: Stylecrypto, Tradingview

In augustus begon Bitcoin echter weer aan te trekken en tegen het einde van het jaar werd de bullmarkt verder gezet met een nog sterkere rally als gevolg.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Feed | Nieuws BE & NL

17/07/2021 - 13u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram