x Oud archief

Netflix kondigt nieuwe serie aan over Bitfinex hack waarbij 120.000 Bitcoin betrokken waren

cryptostheen 1 min lezen

Streaminggigant Netflix (NASDAQ: NFLX) heeft een documentaireserie gepland over de grootste cryptodiefstal ooit, nadat het Amerikaanse ministerie van justitie (DoJ) meer dan 94.000 Bitcoin ter waarde van $3,6 miljard, gestolen in 2016 van cryptobeurs Bitfinex, in beslag heeft genomen en teruggevonden.

Het koppel dat wordt beschuldigd van samenzwering om geld wit te wassen en de regering van de Verenigde Staten te bedriegen zijn Ilya Lichtenstein (34) en Heather Morgan (31). Als ze worden veroordeeld, kunnen ze tot 25 jaar gevangenisstraf krijgen.

Net voor het weekend kondigde Netflix aan dat regisseur Chris Smith, het best bekend voor zijn werk op ‘The Greatest Party That Never Happened’ en ‘Tiger King’, de documentaire zou regisseren en produceren.

“Netflix heeft een documentaireserie besteld over het vermeende plan van een getrouwd stel om miljarden dollars aan gestolen cryptocurrencies wit te wassen in de grootste criminele financiële misdaadzaak in de geschiedenis,” verklaarde het bedrijf.

Liechtenstein en Morgan werden op 8 februari aangehouden in hun woning in New York City en worden nu aangeklaagd voor het samenzweren om bijna 120.000 Bitcoin (BTC) wit te wassen in verband met de hack van de cryptocurrency exchange die in 2016 plaatsvond.

Onderzoekers waren druk bezig om de bewegingen van de gestolen cryptomunten op de blockchain te volgen toen de waarde van BTC na de hack steeg van $71 miljoen naar bijna $5 miljard. Het tweetal probeerde naar verluidt het gestolen geld te verzilveren door valse identiteiten en internetrekeningen aan te maken en fysiek goud, non-fungible tokens (NFT’s) en meer te kopen.

Een ingewikkelde witwastechniek waarbij een deel van het gestolen geld op bankrekeningen van Lichtenstein en Morgan werd gezet, werd gebruikt om in de afgelopen vijf jaar ongeveer 25.000 van de gestolen munten uit Lichtenstein zijn digitale wallet te halen.

Volgens het Ministerie van Justitie bleven de resterende gestolen tegoeden, die in totaal meer dan 94.000 BTC bedroegen, in de wallet die werd gebruikt om de criminele winsten van de hack te ontvangen en te bewaren.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.