Technologie

Neuralink bereikt mijlpaal: 'Telepathy' apparaat succesvol geïmplanteerd in menselijk brein

Neuralink van Elon Musk bereikt een doorbraak nu het 'Telepathy' apparaat met succes is geïmplanteerd in de hersenen van een mens, wat de mogelijkheid biedt voor door gedachten gestuurde interactie met computers.
cryptostheen 1 min lezen
Neuralink bereikt mijlpaal: 'Telepathy' apparaat succesvol geïmplanteerd in menselijk brein
Neuralink bereikt mijlpaal: 'Telepathy' apparaat succesvol geïmplanteerd in menselijk brein

In een baanbrekende ontwikkeling onthulde technologiemagnaat Elon Musk onlangs de succesvolle implementatie van de innovatieve brein-computerinterface van Neuralink bij een menselijke proefpersoon. Musk heeft het apparaat de toepasselijke naam 'Telepathy' gegeven, waarmee hij de mogelijkheid benadrukt om cognitieve functies te verbeteren en telepathische controle over mobiele telefoons en computers mogelijk te maken.

Op 29 januari deelde Musk cruciale inzichten over dit revolutionair experiment van Neuralink, waarbij hij het positieve herstel van de betrokken persoon benadrukte. Hij wees op het opmerkelijke succes van het experiment in "veelbelovende neuron spike detectie" en onderstreepte daarmee de technologische vooruitgang die geboekt is in brein-computerinterface technologie.

Het belangrijkste doel van Neuralink is om mensen te helpen die door een handicap problemen ondervinden bij de interactie met mobiele apparaten en computers. Musk schetste dat de eerste begunstigden mensen met verlamde ledematen zouden zijn en stelde zich een toekomst voor waarin mensen zoals Stephen Hawking zouden kunnen communiceren met een snelheid die dat van een professionele typist of veilingmeester overtreft.

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft in mei 2023 goedkeuring verleend voor de PRIME studie (Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface) van Neuralink. Vervolgens startte Neuralink in september met klinische proeven op mensen, wat een belangrijke stap betekent in de richting van het realiseren van het potentieel van brein-computerinterface technologie om tegemoet te komen aan de behoeften van mensen met een handicap.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.