x Oud archief

Niet enkel MicroStrategy maar ook deze bedrijven zijn hodlers: Top 10 aandelen met blootstelling aan Bitcoin

cryptostheen 2 min lezen

MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) heeft onlangs voor $177 miljoen meer aan BTC binnengehaald tussen 1 juli en 23 augustus. Dat brengt de totale hoeveelheid Bitcoin van het bedrijf van Michael Saylor op bijna $5,3 miljard. Andere grote zakelijke kopers zijn Tesla, Square en Galaxy Digital Holdings.

Het business intelligence bedrijf kan niet genoeg van Bitcoin krijgen. En het is niet het enige uiterst relevante en proactieve bedrijf in de hightech- of investeringssector dat zo ongelooflijk bullish is over Bitcoin. Michael Saylor zegt zelfs dat hij één van de invloeden op Elon Musk was die ertoe leidde dat Tesla het activum op zijn balans ging zetten.

Hier zijn nog 10 beursgenoteerde bedrijven die een beleggersportfolio in traditionele aandelen blootstelling geven aan de prijsgroei van Bitcoin en innovatie in de crypto-industrie:

  1. Tesla (NASDAQ: TSLA)

Tesla heeft Bitcoin sterk omarmt met een monsteraankoop eerder dit jaar, waardoor zijn huidige holdings op zo’n 42.902 BTC staan met een waarde van maar liefst om en bij de $2 miljard. Ondanks enige controverse, onthulden de meest recente aangiftes dat de technologiegigant zelfs niet de helft van zijn positie heeft verkocht.

  1. Galaxy Digital Holdings (OTCMKTS: BRPHF)

De institutionele zwaargewicht hodler van Bitcoin in de financiële wereld, Galaxy Digital Holdings, heeft zo’n 16.400 BTC ter waarde van bijna $790 miljoen.

  1. Voyager Digital Limited (OTCMKTS: VYGVF)

Voyager Digital zijn 12.260 BTC met een waarde van bijna $590 miljoen maakt een mooie liquiditeitspool om zijn cryptobeurs te ondersteunen.

  1. Square Inc (NYSE: SQ)

Uitgever Square Inc van de snelle, gemakkelijke digitale betalingsapplicatie CashApp was al vroeg helemaal in Bitcoin gestapt met grote aankopen ter ondersteuning van zijn bewaringsdiensten. Na nog een aantal aankopen hodlt het vandaag 8.207 BTC ter waarde van bijna $400 miljoen.

  1. Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA)

Terwijl het zijn Noord-Amerikaanse miningactiviteiten snel ontwikkelt, hodlt Marathon Digital Holdings vandaag zo’n 5.784 Bitcoin ter waarde van bijna $280 miljoen.

  1. Coinbase Global (NASDAQ: COIN)

Het aandeel van Coinbase Global heeft het moeilijk gehad sinds zijn directe notering in april 2021, misschien vanwege de markttiming van de grote Bitcoin bull run en de rustige periode van capitulatie. Het bedrijf hodlt 4.482 BTC of bijna $220 miljoen. Bovendien schetste het bedrijf plannen om in de nabije toekomst meer digitale activa te blijven accumuleren.

  1. Bitcoin Group SE (OTCMKTS: BTGGF)

Bitcoin Group SE is het in Herford, Duitsland gevestigde crypto risicokapitaalbedrijf dat hielp de eerste cryptobank van het land op te richten uit vroege investeringen in lokale cryptobeurzen. Het bedrijf heeft zo’n 3.947 BTC of bijna $190 miljoen.

  1. Hut 8 Mining Corp (NASDAQ: HUT)

Hut 8 is een Canadees blockchain en miningbedrijf met 3.522 BTC op zijn naam. Dat is vandaag bijna $170 miljoen of meer dan 220 miljoen Canadese dollar waard.

  1. Riot Blockchain Stock (NASDAQ: RIOT)

Met 2.243 BTC op de balans, vandaag bijna $110 miljoen waard, na het openen van zijn Bitcoin miningproject in Rockdale en Texas, werd Riot het “grootste beursgenoteerde bedrijf in Noord-Amerika die zich bezighoudt met cryptomining, zoals gemeten naar totale ontwikkelde capaciteit.”

  1. Silvergate Capital (NYSE: SI)

Het in Californië gevestigde Silvergate Capital (ook bekend als Silvergate Bank) begon jaren geleden met het leveren van digitale diensten aan klanten. In het tweede kwartaal van 2021 nam het $4,3 miljard aan deposito’s van cryptomunten van klanten aan.

[mcrypto id=”8342″]

01/09/2021 – 02u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.