x Oud archief

Nieuwe Bitcoin ETF op komst voor Europese beleggers

cryptostheen 1 min lezen

De Europese markt zal een nieuw Bitcoin exchange-traded fund (ETF) geïntroduceerd zien door Jacobi Asset Management.

Volgens een persbericht heeft de financiële toezichthouder in Guernsey – een eilandgebied dat onder het Verenigd Koninkrijk (VK) valt – toestemming gegeven voor een fysiek gedekte ETF.

Het bedrijf is van plan om de Jacobi Bitcoin ETF te noteren op Cboe Europe, één van de grootste pan-Europese aandelenbeurzen. Het is momenteel onder voorbehoud van goedkeuring voor notering door de Financial Conduct Authority (FCA), de hoogste financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk. De ETF die een fysieke replicatie zal gebruiken, zal alleen beschikbaar zijn voor institutionele beleggers.

“De Jacobi Bitcoin ETF zal eindelijk digitale activa volledig in de mainstream beleggingsinfrastructuur brengen met de steun van toonaangevende bedrijven waarmee we samenwerken. Het zal beleggers de mogelijkheid bieden om direct deel te nemen in fysiek afgewikkelde Bitcoin. Deze nieuwe ETF biedt eenvoudige, veilige en toegankelijke investeringen in één van ‘s werelds meest opwindende activaklasse via enkele van ‘s werelds toonaangevende gereguleerde entiteiten”, aldus Roy McGregor, voorzitter van Jacobi Asset Management.

Fidelity Digital Assets zal de bewaringsdiensten voor de ETF leveren en Jacobi’s partner, Sigma Asset Management (Guernsey), zal toezicht houden op het beleggingsfonds.

De lancering van de Jacobi Bitcoin ETF in Europa komt op een moment dat de bredere cryptomarkt zich verheugt in afwachting van de eerste Bitcoin ETF in de VS.

Volgens de laatste berichtgeving zal de Securities and Exchange Commission (SEC) in de komende week ten minste één Bitcoin Futures ETF goedkeuren, ingediend door financiële bedrijven, waaronder ProShares, Invesco, VanEck en Valkyrie.

Bitcoin ETF’s (exchange-traded funds) en ETP’s (exchange-traded products) of trackers zijn gereguleerde beleggingsvehikels die de waarde van een onderliggend activum of effect volgen, het investeringsdoel is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende index. Het verschil tussen een indexfonds en een ETF is dat de laatste continu verhandeld wordt op de beurs.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.