8 april 2021

Nieuwe petitie vraagt genomineerde voorzitter van de Amerikaanse effectenregelgever om de rechtszaak tegen Ripple te beëindigen

Een XRP-advocaat startte een petitie aan Gary Gensler, genomineerd voor SEC-voorzitter, en vroeg hem de rechtszaak tegen Ripple te beëindigen als hij zou worden bevestigd als de nieuwe voorzitter.

De Ripple community heeft een nieuwe petitie gelanceerd om "de oorlog te stoppen" op XRP.

Crypto & Policy oprichter Thomas Hodge is een Change.org -petitie begonnen gericht aan Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission, waarin hij hem vraagt ​​de rechtszaak van de SEC tegen Ripple te beëindigen zodra hij is bevestigd als voorzitter van de commissie.

Bij de aankondiging van het nieuws, riep Crypto & Policy Gensler op om de mogelijke motieven te onderzoeken van voormalig SEC-voorzitter Jay Clayton en zijn SEC-directeur van Corporate Finance William Hinman voor het 'bevoordelen' van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) terwijl ze XRP schade toebrengen. De petitie beweert dat Clayton en Hinman financiële belangen hadden kunnen hebben in Bitcoin en Ether:

“Terwijl Clayton en Hinman in functie waren, werd hen gevraagd of Bitcoin en Ether effecten waren. Ze zeiden heel duidelijk: nee, het zijn geen effecten, dus blijf ze verhandelen. Ze namen allebei geld aan van bedrijven die direct of duidelijk indirect belang hadden bij die openbare verklaringen."

Hodge beweerde verder dat Hinman "miljoenen dollars aan betalingen ontving" van het advocatenkantoor Simpson Thacher, dat lid is van de Ethereum Enterprise Alliance. De petitie beweert dat Hinman “cheques van het bedrijf heeft verzameld” terwijl het bedrijf vergoedingen verdiende ter ondersteuning van de beursgang van de Chinese crypto mining-gigant Canaan.

De XRP-advocaat schetste de onzekere regelgevende status van de altcoin en verklaarde dat Clayton vier jaar van zijn ambtsperiode doorbracht zonder een duidelijk antwoord te geven op de vraag of XRP een effect of security was. Hodge vulde aan:

“Maar op zijn laatste dag in functie had Clayton met zijn SEC-dossier een enorme rechtszaak geopend tegen Ripple, waarin hij beweerde dat het XRP zeven jaar lang als een illegaal niet-geregistreerde financieel instrument had verkocht. De SEC beweerde dat Ripple en alle houders van XRP de afgelopen zeven jaar hadden moeten weten dat XRP effecten waren, toen de SEC zelf herhaaldelijk zei dat ze het niet wist tot de dag dat ze de rechtszaak aanspande in december 2020."

Op het moment van schrijven heeft de online petitie ongeveer iets meer dan 2.000 handtekeningen verzameld.

Zoals eerder gemeld, heeft de SEC op 22 december 2020 een rechtszaak aangespannen tegen Ripple Labs, evenals tegen zijn CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Christian Larsen, waarbij hij beweerde dat XRP een "niet-geregistreerde effectenaanbieding van $1,3 miljard" was.

Temidden van de voortdurende juridische strijd verleende een Amerikaanse rechtbank Ripple Labs begin april toegang tot de documenten van de SEC over het definiëren van crypto-activa als effecten.

Eerder deze week overschreed de prijs van XRP voor het eerst sinds maart 2018 de grens van $1. De laatste mijlpaal is nog ver verwijderd van de hoogste prijs ooit van meer dan $3, dat werd neergezet in januari 2018.


08/04/2021 - 15u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram