x Oud archief

Nokia kondigt een door blockchain aangedreven marktplaats voor data aan

cryptostheen 1 min lezen

Technologiebedrijf Nokia heeft de lancering aangekondigd van Nokia Data Marketplace – een op blockchain gebaseerde infrastructuurdienst van het bedrijf.

In een release die donderdagochtend werd gepubliceerd, onthulde Nokia dat zijn nieuwe blockchain-dienst naar verluidt gegevenstransactie en -analyse biedt in het kader van een veilige, private, geautoriseerde blockchain-infrastructuur.

Als onderdeel van de aankondiging verklaarde Nokia dat klanten in verschillende industrieën kunnen deelnemen aan het blockchainnetwerk, waarbij ze gebruik kunnen maken van de voordelen van gedecentraliseerde technologie voor betrouwbare gegevensoverdracht.

Een fragment uit de release luidt:

“De Nokia Data Marketplace maakt een breed scala aan gebruiksscenario’s mogelijk, waaronder het opladen van elektrische voertuigen, het genereren van inkomsten uit milieudata, automatisering van toeleveringsketens en preventief onderhoud voor tal van andere segmenten, waaronder transport, havens, energie, ‘slimme’ steden en gezondheidszorg.”

Als onderdeel van het integratiepotentieel van zijn blockchain-datamarkt, verklaarde Nokia ook dat de nieuwe dienst andere aanbieders van communicatiediensten in staat zou kunnen stellen soortgelijke netwerken te ontwikkelen.

“Met Nokia Data Marketplace kunnen ondernemingen en CSP’s nu profiteren van rijkere inzichten en voorspellingsmodellen om digitale manieren van werken te stimuleren en nieuwe vormen van inkomsten aan te boren”, aldus Friedrich Trawoeger, vice president of cloud & cognitive services.

Naast vertrouwde gegevensuitwisseling en het genereren van inkomsten, kijkt Nokia naar verluidt ook naar de inzet van het nieuwe platform in de richting van vooruitgang in artificiële intelligentie (AI) en machine learning via op blockchain gebaseerde federatieve leerprotocollen.

Nokia wordt zo het meest recentste bedrijf dat een op blockchain gebaseerde bedrijfsdienst debuteert, aangezien de marktsector in 2020 een aanzienlijke groei heeft doorgemaakt. Zoals eerder gemeld, wordt blockchaintechnologie voor bedrijven aangeprezen als een belangrijke adoptiemotor voor 2021.

Deze aanzienlijke groei in de blockchainindustrie voor ondernemingen heeft ook een positieve invloed gehad op de prijsactie van gedecentraliseerde projecten die oplossingen bouwen in dit marktsegment.

Zo was ook te zien dat ondernemingsgerichte cryptocurrencies zoals Stellar Lumen (XLM), XinFin Network (XDC) en XRP de afgelopen tijd opwaartse prijsbewegingen meegemaakt hebben.


06/05/2021 – 22u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.