Web3 / Alts

Noord-Koreaanse hackers plunderen $3 miljard aan digitale activa in zes jaar tijd

De crypto-industrie, met haar brede voordelen, wordt geconfronteerd met uitdagingen zoals hacks en diefstallen, gedreven door de anonimiteit die inherent is aan cryptotransacties.
cryptostheen 2 min lezen
Noord-Koreaanse hackers plunderen $3 miljard aan digitale activa in zes jaar tijd
Noord-Koreaanse hackers plunderen $3 miljard aan digitale activa in zes jaar tijd

Een recent rapport onthult dat door de staat gesponsorde hackers uit Noord-Korea sinds 2017 met succes ongeveer $3 miljard aan digitale valuta hebben gestolen, waarbij 44% van de gestolen cryptocurrencies in 2022 aan deze actoren is gekoppeld.

De crypto-industrie kreeg in 2017 aanzienlijke aandacht en trok investeerders naar haar ontluikende ecosysteem. Deze toename in populariteit trok echter ook de aandacht van kwaadwillende entiteiten. Het laatste rapport van inlichtingendienst Recorded Future versterkt de heersende opvatting dat Noord-Koreaanse hackers het de afgelopen jaren op de industrie gemunt hebben.

Noord-Korea heeft een geschiedenis van illegale activiteiten en schattingen uit 2016 suggereren dat dergelijke activiteiten het land jaarlijks 550 miljoen tot 1 miljard dollar opleveren. Het rapport van Recorded Future wijst op een strategische verschuiving door Noord-Koreaanse hackers, gesteund door de overheid, van traditionele financiën naar crypto rond de marktbubbel van 2017, toen aanzienlijke fondsen naar de industrie stroomden.

Onder leiding van groepen als de Lazarus Group hebben deze hackers met succes meer dan $3 miljard aan crypto gestolen. In eerste instantie richtten ze zich op Zuid-Koreaanse cryptobeurzen, waar ze in een vroeg stadium ongeveer $82,7 miljoen aan crypto buitmaakten.

In de loop der jaren hebben de hackers hun activiteiten uitgebreid, waarbij het grootste deel van de opbrengst, geschat op $1,7 miljard, plaatsvond in 2022. Recorded Future suggereert dat dit aanzienlijke bedrag, tien keer de waarde van de $182 miljoen aan export van het land in 2021, of 5% van de economie, of zelfs 45% van het militaire budget, waarschijnlijk verschillende nationale projecten heeft gefinancierd.

Terwijl beveiligingsmaatregelen en regelgeving zijn ontwikkeld om cryptogerelateerde misdrijven tegen te gaan, hebben hackers zich aangepast en nieuwe methoden gebruikt. Ondanks maatregelen die leiden tot een aanzienlijke afname van cryptomisdaden, geven inlichtingenrapporten aan dat Noord-Koreaanse hackers in de eerste helft van 2023 minstens $180 miljoen illegaal hebben verkregen. Volgens het blockchainbeveiligingsbedrijf SlowMist hebben cryptohacks sinds 2012 geleid tot verliezen van meer dan $30 miljard.

Ondanks inspanningen om deze activiteiten tegen te gaan, benadrukt een recent rapport van blockchainbedrijf Certik dat er in november 2023 ongeveer $363 miljoen verlies werd geleden als gevolg van exploits, hacks en scams.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.