x Oud archief

NYDIG brengt Bitcoin en andere cryptomunten naar de Amerikaanse massa

cryptostheen 2 min lezen

New York Digital Investment Group (NYDIG) is een samenwerking aangegaan met de in Atlanta gevestigde enterprise payment gigant NCR om Bitcoin (BTC) en andere cryptohandel voor banken en kredietverenigingen in de Verenigde Staten mogelijk te maken.

Volgens Forbes zal de deal ervoor zorgen dat 650 banken en kredietverenigingen in de VS cryptocurrency handelsdiensten kunnen leveren aan hun meer dan 24 miljoen klanten.

Afgezien van deze handelsdiensten voor klanten van zijn banken- en kredietunie, kijkt de NCR naar verluidt ook naar Bitcoin-betalingsdiensten voor zijn bijna 200.000 particuliere klanten.

NYDIG zal naar verluidt zijn interne bewaringsoplossing aanbieden, waardoor een groot regelgevend obstakel wordt weggenomen voor commerciële banken en andere financiële instellingen die in cryptomunten willen handelen.

Het nieuws volgt snel op de hielen van NYDIG’s partnerschap met Q2 van digitale bankdiensten, evenals met het wereldwijde betalingskanaal Fiserv en het elektronische bankbedrijf Alkami om banken in staat te stellen cryptohandel aan te bieden aan naar schatting 18 miljoen klanten.

Zoals eerder gemeld door DCN, verklaarde Patrick Sells, NYDIG bank solutions head, in mei 2021 dat Amerikaanse banken graag het kopen en verkopen van Bitcoin in 2021 wilden aanbieden. Destijds meende Sells dat de aanzienlijke uitstroom van fondsen naar beurzen zoals Coinbase geldschieters dwong in het land om hun eerdere negatieve standpunt opnieuw te onderzoeken.

Volgens Douglas Brown, NCR digital banking chief, rapporteerden de bankklanten van het bedrijf routinematig massale uitstroom van spaargeld van klanten naar cryptocurrency exchanges. Voor Brown zal het aanbieden van BTC aan haar klanten helpen een deel van de cryptomarkt te veroveren die meer dan $1,4 biljoen waard is.

Zoals het er nu uitziet, als iemand vandaag Bitcoin zou willen kopen, zouden ze zich moeten wagen aan een platform zoals Binance, Kraken, Coinbase of PayPal, die momenteel allemaal een marktgreep hebben op cryptohandel en -diensten bij de retailsector.

Maar dit partnerschap is gericht op het doorbreken daarvan en het intern aanbieden van cryptohandel en -bewaring aan klanten die willen deelnemen, vasthouden en (niet intensief) verhandelen.

De aankondiging van NCR is niet de eerste keer dat NYDIG heeft geïnvesteerd in of samenwerkt met organisaties die zich bezighouden met banktechnologie om gebruikers cryptocurrencies aan te bieden. Zoals de woordvoerder van NYDIG zei, hebben ze onlangs een reeks samenwerkingsverbanden opgezet.

“Veel van deze banken hebben gezien dat één van de grootste uitstroom van deposito’s het verplaatsen van geld van de bank naar cryptobeurzen zoals Coinbase is”, vertelde NYDIG president Yan Zhao aan Forbes. “En dat is een deel van de reden waarom banken zo enthousiast zijn om deze mogelijkheid voor zichzelf en voor hun consumenten te hebben.”

In de eerste fase van het partnerschap kunnen klanten van NCR-bankieren in de Verenigde Staten Bitcoin en andere cryptocurrencies kopen, verkopen en verhandelen vanuit hun mobiele applicatie.

[mcrypto id=”8342″]

01/07/2021 – 07u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.