17 maart 2021

Omzet van Bitcoin miners bereikt het hoogste punt ooit van $52,3 miljoen in één dag

Mining van Bitcoin is nu winstgevender dan ooit tevoren. En dat is goed voor zijn netwerk, zegt crypto-databedrijf Glassnode.

Mining Bitcoin is een winstgevend spel - en nu winstgevender dan ooit tevoren. Eerder deze week bereikten de inkomsten van miners een nieuw record van $52,3 miljoen per dag, volgens blockchain-analyseprovider Glassnode.

En dat is volgens het bedrijf een goede zaak. In zijn wekelijkse Insights-nieuwsbrief zei Glassnode dat het cijfer "positief is voor de zekerheid van voortdurende beveiliging van het protocol van Bitcoin."

Waarom? Want als mining een waardevolle (d.w.z. lucratieve) onderneming is, zullen miners hun ding blijven doen. En dat helpt het hele netwerk zijn ding te doen.

Maar wat doen miners precies? Met behulp van krachtige computers lossen ze cryptografische puzzels op, die op hun beurt transacties op het Bitcoin blockchainnetwerk verifiëren. Om Bitcoin naar iemand te kunnen sturen, moet een miner dit bevestigen.

Het is een energieverslindende activiteit en miners worden vaak bekritiseerd vanwege de hoeveelheid die ze verbruiken: volgens het Centre for Alternative Finance van Cambridge University verbruiken miners naar schatting 14,44 GW of 128,77 terawattuur.

Als dit u niet veel zegt, dan is dit misschien wel het geval: de CO2-voetafdruk van het minen van Bitcoin komt overeen met die van Londen, zegt Digiconomist. Door kenners wordt de negatieve impact hiervan dan weer vaak weerlegt, door het gedecentraliseerd karakter, zijn grote ‘mining farms’ vaak terug te vinden in gebieden waar er anders een overschot aan elektriciteit zou zijn.

Niet alle cryptocurrency-netwerken zijn even energie-intensief. Maar Bitcoin is dat, en het loont: miners worden beloond voor hun rekenkracht in 'block rewards' (momenteel 6,25 BTC, of ​​tegen de huidige prijs, $343.750), plus vergoedingen die door Bitcoin-gebruikers worden betaald om prioriteit te geven aan hun transacties. De blokbeloning wordt elke vier jaar gehalveerd - het is ingebakken in de code van Bitcoin als een manier om de inflatie onder controle te houden - maar miners verdienen nog steeds veel geld.

Glassnode merkte dit op in het rapport - eraan toevoegend dat ondanks de halvering van Bitcoin rewards in mei, toen de subsidie ​​werd verlaagd van 12,5 naar 6,25 bitcoin, miners veel geld verdienen.

Dit komt doordat de prijs van Bitcoin door het dak is geschoten. Het activum wordt momenteel verhandeld rond een prijs van $55.000 per munt. Transactiekosten zijn ook hoog; de kosten voor het verzenden van Bitcoin zijn duur omdat meer mensen het netwerk willen gebruiken, wat betekent dat miners meer geld kunnen verdienen voor hun werk.

Glassnode merkte op dat "transactiekosten in de keten die worden betaald in verband met onderlinge beursactiviteit, ook een interessante maatstaf zijn om de beweging en prioriteiten van de markt te volgen." Op dit moment is 30% van de betaalde vergoedingen afkomstig van exchanges.

Met andere woorden, er vindt momenteel veel actie plaats op cryptocurrency-beurzen, gezien hoe populair de markt is.

En wat goed is voor Bitcoin, is goed voor zijn miners.


17/03/2021 - 16u45
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram