Technologie

OpenAI's ommekeer: Sam Altman keert terug als CEO ondanks wijdverspreide kritiek

Sam Altman is opnieuw aangesteld als CEO van OpenAI. OpenAI heeft een nieuw initieel bestuur aangesteld onder leiding van Bret Taylor, voormalig co-CEO van Salesforce. Greg Brockman kondigde ook zijn terugkeer aan bij OpenAI om weer te gaan coderen.
cryptostheen 1 min lezen
OpenAI's ommekeer: Sam Altman keert terug als CEO ondanks wijdverspreide kritiek
OpenAI's ommekeer: Sam Altman keert terug als CEO ondanks wijdverspreide kritiek

In een verrassende wending heeft Sam Altman de positie van CEO heroverd bij OpenAI, een prominente speler in de snel evoluerende sector van artificiële intelligentie. De tumultueuze ontwikkelingen binnen het bedrijf, die hadden geleid tot de dreiging van massaal ontslag, leken te domineren in Altman's terugkeer om mogelijk een uittocht van talent naar Microsoft af te wenden.

Altman gaf aan in een post op X uit te kijken naar zijn terugkeer naar OpenAI en het opbouwen van een "sterke samenwerking" met Microsoft. Hij erkende de recente omwentelingen, maar benadrukte dat het collectieve doel was om de eenheid en missie van het bedrijf te behouden.

Volgens Altman was het duidelijk dat zijn keuze om zich bij Microsoft aan te sluiten afgelopen zondag de beste weg was voor hem en zijn team. Echter, Altman's terugkeer naar OpenAI lijkt de zich ontwikkelende chaos te hebben gesust, aangezien andere teamleden zijn voorbeeld lijken te volgen. Greg Brockman, voormalig president en medeoprichter van het bedrijf, plaatste op X dat hij terugkeert naar OpenAI en vanavond weer gaat coderen.

De recente gebeurtenissen lijken een einde te maken aan de achtbaan van gebeurtenissen in de technologiesector van de afgelopen dagen. De details van Altman's ontslag en herbenoeming blijven onduidelijk, aangezien het bedrijf beweerde dat er te weinig transparantie was geweest tegenover het bestuur. Zijn herstel lijkt de gemoederen te hebben bedaard, aangezien de honderden werknemers van OpenAI die dreigden het bedrijf te verlaten, hun beslissing lijken te hebben teruggedraaid.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.