14 januari 2022

Opiniepeiling voorspelt in 2022 sterke adoptie van cryptomunten door kleine en middelgrote bedrijven

Houders van cryptocurrencies willen hun digitale activa gebruiken om te winkelen en bedrijven over de hele wereld beginnen dit waar te nemen.

In 2021 bleek uit een onderzoek dat er veel vraag is naar betaalmogelijkheden met cryptomunten. In hetzelfde onderzoek merkte 50% van de deelnemers echter op dat er niet genoeg bedrijven zijn die crypto accepteren. Dit kan zeer binnenkort veranderen.

Bijna één op de vier kleine en middelgrote bedrijven (mkb) die deelnamen aan een onderzoek van Visa zei dat ze van plan waren om cryptobetalingen met onder andere Bitcoin (BTC) te accepteren. In hetzelfde onderzoek verklaarde 73% van de respondenten dat het accepteren van nieuwe vormen van digitale betaalopties een belangrijke factor is die de bedrijfsgroei in 2022 zal beïnvloeden.

Visa Back to Business Global Study

Ongeveer 2.250 eigenaars van kleine ondernemingen werden met 100 werknemers of minder in Brazilië, Canada, Duitsland, Hongkong, Ierland, Rusland, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten ondervraagd. Van deze respondenten gaf 82% aan van plan te zijn om in 2022 een vorm van digitale betaling te implementeren.

Het onderzoek omvatte ook een consumentengedeelte waarbij 1.000 volwassenen van 18 jaar en ouder in de Verenigde Staten, en 500 volwassenen van 18 jaar en ouder in Brazilië, Canada, Duitsland, Hongkong, Ierland, Rusland, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten werden ondervraagd.

In dit deel gaf meer dan de helft van de respondenten aan dat ze verwachten binnen 10 jaar volledig cashloos te gaan betalen. Ondertussen gaf 41% ook aan dat klanten hadden afgezien van een aankoop in fysieke winkels waar digitale betalingen niet beschikbaar waren.

De vraag naar cryptobetalingen is niet beperkt tot kleine bedrijven. In een recente poll op Twitter van Airbnb CEO Brian Chesky, gaven gebruikers aan dat ze de mogelijkheid willen om in crypto te betalen bij het boeken bij Airbnb.

Cryptocurrencies hebben het afgelopen jaar een grote opmars gemaakt in termen van mainstream adoptie, maar veel winkels en andere bedrijven zijn nog steeds terughoudend om ze te accepteren vanwege extreme volatiliteit en zorgen over de wetgeving. Degene die wel crypto accepteren, zetten het meestal meteen om in fiat met de hulp van betalingdienstverleners.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram