Web3 / Alts

Opmerkelijke crypto airdrops in 2023 die meer dan $4,5 miljard aan gratis tokens hebben opgeleverd

In de dynamische wereld van cryptocurrency zag 2023 een toestroom van meer dan $4,5 miljard aan gratis tokens door verschillende airdrops. Ontdek de meest significante crypto airdrops van het jaar die gebruikers fascineerden.
cryptostheen 2 min lezen
Opmerkelijke crypto airdrops in 2023 die meer dan $4,5 miljard aan gratis tokens hebben opgeleverd
Opmerkelijke crypto airdrops in 2023 die meer dan $4,5 miljard aan gratis tokens hebben opgeleverd

In de wereld van cryptocurrency was er in 2023 sprake van een golf van vrijgevigheid, waarbij verschillende projecten en protocollen probeerden de aanhoudende berenmarkt te doorstaan door aanzienlijke hoeveelheden gratis tokens te verdelen onder toegewijde gebruikers via airdrops.

In totaal droegen de top 50 airdrops van het jaar bij aan de distributie van ongeveer $4,56 miljard aan tokens aan de crypto- en gedecentraliseerde financiële (DeFi) gemeenschappen, volgens de analyse van CoinGecko.

Hier is een nadere blik op de opvallende airdrops van 2023 op basis van de piekwaarde van elke token gedurende het jaar:

Arbitrum: $1,969 miljard

Degene die de leiding nam was Arbitrum, de schaaloplossing van Ethereum, met zijn massale lancering van het governance token, ARB. De airdrops in maart injecteerden projecten en DAO's op het layer-2 netwerk met honderden miljoenen dollars aan ARB tokens. Opmerkelijke begunstigden waren onder andere Treasure DAO, SushiSwap, Dopex, Radiant, Balancer en Uniswap, die gezamenlijk bijna $2 miljard aan ARB tokens ontvingen. De strategie wierp vruchten af, zoals te zien is in de bijna verdubbelde totale waarde die vergrendeld is (TVL) op het Arbitrum blockchainnetwerk, met een waarde van $2,55 miljard op het moment van schrijven.

Blur: $818 miljoen

Degene die de regels van de NFT-sector herschreef, Blur, de Ethereum NFT-marktplaats, beloofde gamified voordelen en schafte kosten voor makers af. De eerste airdrop in februari en een latere in november verdeelden in totaal $818 miljoen aan BLUR tokens. Ondanks discussies over wash trading was de impact van Blur seismisch, waardoor het OpenSea voorbijstreefde als de toonaangevende NFT-marktplaats. Makerstoeslagen, ooit fundamenteel, zijn nu bedreigd.

Celestia: $728 miljoen

In eerste instantie ontvangen met een lauwe reactie eind oktober, zag het TIA token van Celestia een opmerkelijke stijging in waarde. Gelanceerd op $2,18, verdubbelde TIA naar $4,00 en bleef stijgen, met een indrukwekkende $15 als hoogtepunt. De marktkapitalisatie schoot in minder dan twee maanden omhoog naar $2,28 miljard, wat ontvangers van de Celestia airdrop een aanzienlijk rendement opleverde, ondanks de bescheiden gebruikersbasis.

Jito: $312 miljoen

De opvallende Solana airdrop van het jaar kwam eerder deze maand van DeFi platform Jito. Enkele weken daarvoor kondigde het project zijn plannen aan om een governance token, JTO, te introduceren, wat leidde tot anticipatie in het snelgroeiende Solana ecosysteem. Toen de airdrop op 7 december eindelijk werd gelanceerd, haastten gebruikers zich om de 90 miljoen JTO tokens te claimen, goed voor $225 miljoen op de eerste dag. Die gezamenlijke waarde is sindsdien gestegen tot $480 miljoen op het hoogtepunt. De prijs van het Solana DeFi token is relatief stabiel gebleven sinds de lancering op $2,49 en bevindt zich momenteel op $2.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.